Néhány tipp a púder pasztell színekkel történő dekoráláshoz

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. május 12. 18:57

A változtatások elengedhetetlenek az életben, de a dekorációban is.

Ha már nem találjuk a motivációt arra, hogy korán reggel felkeljünk lefőzni egy csésze kávét, és élvezni a reggelt, vagy hogy egy hosszú nap után visszatérjünk a gubózós fészkünkbe, akkor ideje megtörni a rutint és hozni egy kis frissességet az otthonunkba.

Ehhez sok trükk létezik. A mai cikkünkben pedig az egyik legnépszerűbb megoldás felé vesszük az irányt, amelyben a legnagyobb szövetségeseink a Lakberbazár púder pasztell árnyalatú dekorációs darabjai lesznek.

 

Pasztell hálószoba vagy nappali?

Valljuk be őszintén, gyakran mondják, hogy a pasztell kis adagokban épp olyan jól illeszkedik a szobánkhoz, mint teljes megjelenésben. Kivéve, hogy például a konyhában a halványsárga a falon lévő égszínkék bútorokhoz és púderrózsaszín dekorációhoz társul, és ez garantált babaház effektust eredményez.

A gyorsan unalmassá váló teljes megjelenés elkerülése érdekében ajánlatos a pasztellszíneket inkább divatos textíliákkal és nyomatokkal megjeleníteni (párnák, szőnyegek, plédek, függönyök, stb.), vagy egy gyönyörű bútoron, például egy nagy kanapén, dohányzóasztalon vagy asztalon.

Egyes anyagok választása ideálisabb, amikor a pasztellszínekről van szó

Fotó: lakberbazar.hu

Utánozzuk az égboltot!

A világos levendula és a halvány égkék árnyalatok örvendetesen édes oldalt adnak bármely nappalinak, és ha egy kontrasztos elemekkel teli, élénk színű galériafal között pompáznak, akkor ezek az elemek egyedi és személyre szabott egészet alkotnak majd.

 

Emeljük ki a semleges színeket!

Ha a nappalink bézs pasztell tónusú falakkal rendelkezik, és főként az ilyen semleges árnyalatokra összpontosít a dekoráció terén is, akkor úgy tudunk egy kis változatosságot csempészni a helyiségbe, ha elhelyezünk pár természetes díszítőelemet, vagyis más szóval buja szobanövényeket, amelyek textúrát kölcsönöznek a megnyugtató térnek. Így a szoba az egyszerű színvilágával és megnyugtató hangulatával olyan “barlangnak” tűnik, amelyben akár egy életet eltölthetünk.

 

Bölcsen megválasztott anyagok

Egyes anyagok választása ideálisabb, amikor a pasztellszínekről van szó. Például a citromsárga vagy a rózsaszínre festett bolyhos szőnyegek ilyenkor nem a legjobb ötletek, de egy friss kacsatojáskék slub-viszkóz drapéria már megfelelő lehet.

 

Felejtsük el azt a mítoszt, hogy a pasztellszínek lányosak!

A pasztellszínek nem csak a fiataloknak és a hölgyeknek szólnak. A türkiz, a sötétkék és a lágy kék párosítása az ágynemű kombinációban bármely férfias szobát életre kelt. Használjuk ezeket az árnyalatokat fókuszpontként, de remekül mutathatnak más domináns színekkel kombinálva is.

 

Végső gondolatok

Még ha el sem tudjuk képzelni az otthonunk helyiségeinek teljes felújítását, a fent felsorolt ötletek bizonyosan inspirációt adnak. Néha csak néhány apróság, például párnák, szőnyegek és függönyök hozzáadásával elragadó hangulatot kelthetünk. Hasonlóképpen, ha a falainkat pasztellárnyalatokra festjük, jelentősen megváltoztathatjuk szobák megjelenését.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.