Nincs okunk tartani attól, hogy útnyilvántartásra váltsunk!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. december 19. 18:36

Furcsa helyzet, de az az igazság, hogy akár téves információk, régről berögzült meggyőződések, városi legendák és más ezekhez hasonló finomságok is nagyon nagy hatással vannak arra, hogy milyen döntéseket hozunk egyes helyzetekben.

Hogy az útnyilvántartás szempontjából ez ne lehessen így, hanem valós információk birtokában, megalapozottan találhassunk rá az utunkra, olvassuk el figyelmesen ezt a cikket!

 

Mi is az az útnyilvántartás?

Egészen biztosan megjelentek már a lelki szemeid előtt a hatalmas paksaméták, hallani véled a könyvelők heves tiltakozását, s az adminisztrációt végző kollégák is inkább fület-farkat behúzva menekülnének? Semmi ilyesmi nem vár rád, ha a RoadRecord útnyilvántartó programját választod! Nézzük is meg, hogy miért!

Ez a lehetőség pontosan arról szól, hogy tehermentesítsen, miközben kihasználhatod azokat az előnyöket, amelyek elérhetők számodra. A szoftveres nyilvántartással megtámogathatod az adóoptimalizálást a cégen belül, amennyiben saját autót vagy lízingelt céges autót használsz üzleti utakra. A hatalmas adminisztrációs terheknek is nyugodtan “Viszlát!”-ot inthetsz, hiszen a program automatikusan és megbízhatóan működik a háttérből, a mobiltelefonos applikációnak köszönhetően.

A hónapok végén mindössze 7 perces munkával szerkeszthetők és véglegesíthetők a dokumentumok, amelyekből mind az útnyilvántartás, mind a kiküldetési rendelvény megszülethet. A legszebb az egészben, hogy a program abszolút NAV-álló, hiszen képes arra, hogy kiszűrje az anomáliákat, s így egy ellenőrzés esetén is abszolút helytálló dokumentumot tárhassunk a vizsgálódók elé.

A hatalmas adminisztrációs terheknek is nyugodtan “Viszlát!”-ot inthetsz

Fotó: roadrecord.hu

Ez az oka mindennek!

Hogy a gyötrődés hatalmas méreteket öltött, azt tekintve, hogy hogyan kéne megoldani a járművek kérdését, annak oka a duplájára emelkedett cégautóadó. Erre természetesen a cégek is azonnal reagáltak, és persze nem is egyféleképpen.

 

Miért jó választás az útnyilvántartás?

Amennyiben 50% feletti céges út keletkezik, akkor jobb döntés, ha az átalányadózás helyett az útnyilvántartás lehetőségét választja a cég. Miért? Azért, mert arányosan egyre nagyobb mértékű lízing ÁFÁ-t igényelhetünk vissza vele. Amennyiben például 90-100%-os céges útarány valósul meg, akár 1,7 millió forintnyi ÁFA is visszaigényelhetővé válik.

Megéri? Amennyiben stimmelnek a feltételek, akkor ez egész egyszerűen nem is lehet kérdés. Ráadásul a RoadRecord professzionális színvonalú szoftverének köszönhetően még az elhatalmasodó adminisztrációk miatt sem kell aggódni. Hiszen maga a dokumentáció automatikusan megtörténhet, s a véglegesítés és nyomtatás is minimális időt és energiát igényel.

Éppen ezért, mindazoknak, akiknek számítanak a modern, innovatív megoldások, akik értékesnek tartják az idejüket és a munkájukat, ugyanakkor eszük ágában sincs lemondani az elérhető lehetőségekről, azoknak tökéletes választás ez az útnyilvántartó program!

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.