Robbanásban a turizmus Hainan szigetén

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. május 10. 12:26

A dél-kínai trópusi sziget tartomány, Hainan több mint 3,2 millió turistát fogadott az elmúlt május elsejei ünnepek alatt, ami 141,5 százalékos növekedést jelent éves szinten.
A Hainan Tartományi Turisztikai, Kulturális, Rádió-, Televízió- és Sportügyi Minisztérium csütörtökön közölte, hogy az ötnapos nyaralás alatt a teljes idegenforgalmi bevétel éves szinten 178,8 százalékkal 4,23 milliárd jüanra (körülbelül 612,6 millió amerikai dollárra) emelkedett. Ez a szám 79 százalékos növekedést jelent 2019 azonos időszakához képest.

A tartomány turisztikai termékek széles választékát kínálja a látogatók különféle igényeinek kielégítésére, beleértve a vidéki városnézést, horgászatot, kempingezést és karneválokat.


Fotó: silkroadhungary.hu

A 2023-as Hainan Brocade and Embroidery Kulturális Világhét Hainan tartomány fővárosában, Haikouban zajlott április 27. és május 1. között, amely a hainani Li és Miao etnikai csoportok szellemi kulturális örökségét mutatta be a látogatók folyamatos áradata előtt.

Hainan az éjszakai piacokon is új élményekkel gazdagította a látogatókat, ahol helyi finomságokat kóstolhattak meg, kézműves vásárokon pedig divatcikkeket vagy eredeti díszeket fedezhettek fel.

Kína 2025-re nemzetközi turisztikai és fogyasztási központtá, 2035-re pedig globálisan befolyásos turisztikai és fogyasztási célponttá építi Hainant.

(X)