Saját szerver, bérlés, hosting? A legfontosabb tudnivalók!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2024. február 12. 16:25

Nem mindig egyértelmű a képlet, hogy szükség van-e saját szerverre. Sokan talán csak valamilyen oknál fogva - indokolatlanul - nem gondolnak a bérlésre jó opcióként.

Pedig sok olyan eset van, amikor ez leveszi a terhet a cég válláról, ráadásul még a költségek és minden egyéb is sokkal kiszámíthatóbbá válik.

Amennyiben vállalkozásunk nem vágott bele saját szerverterem építésébe, vagy hatékonyabb, biztonságosabb és megbízhatóbb rendszerre vágyunk, a RackForest szerver hosting szolgáltatása biztosítja a professzionális környezetet. Nézzük, hogyan is épül fel egy hatékony szerverterem!

 

A legfontosabb kérdések szerverterem-építésnél

Egy szerverterem telepítése nem egy és nem két nap természetesen. A legfontosabb kérdések, amiket mindenképpen fel kell tenni a munkába állás előtt, az a beépített technológia, vagyis az áramellátás és hűtés mikéntje. De az ingatlan, a lokáció, a terem és a teljesítmény szintén idetartoznak.

Nézzük az ingatlan témakörét. Amennyiben új épületet tervezünk, könnyebb feladatot is jelenthet, mintha egy meglévő ingatlant szeretnénk átalakítani céljainknak megfelelően. Persze ez sem lehetetlen. Mindenképp részletes koncepciótervre lesz szükség. Legyen optimális a belmagasság, valamint az elrendezés is legyen logikus - nem a szerverek, hanem az azt kiszolgáló eszközök helyigénye a legnagyobb.

A lokáció azért fontos, mert a teremnek elérhetőnek kell lennie távközlési csomópontoktól is, de mégis csendes környezetet érdemes biztosítani a zajszint minimalizálása érdekében. Figyelembe kell venni a hűtési és villamoselosztó rendszerek kialakítása során az álpadló, a szekrények és a közlekedő folyosók szélességét is. Hiszen ez az, ami a kockázati szintet és besorolást, a beruházás költségeit alapjaiban határozza meg.

Nem mindig egyértelmű a képlet, hogy szükség van-e saját szerverre

Fotó: rackforest.hu

 

Mindent összevetve, pontos tervezésre és a technológiai berendezések megfelelő méretezésére van szükség, hogy optimális legyen az energiafogyasztás és ezáltal a költségek is. Így végül mind technikai, mind gazdasági szempontból nyert ügyünk lesz.

 

Szerverterem építése, bérlés, hosting – nem is olyan nehéz a választás

Nem mindenkinek van szüksége saját szerverteremre. Sőt, számos előnye felsorolható annak, ha valaki a bérlés vagy hosting mellett dönt. Így ha a rendszer meghibásodik, azonnal kap egy másik bérszervert, valamint a virtuális magánhálózat és a több száz végpont közötti kommunikáció is hatékonyan zajlik. Belföldi és nemzetközi internetkapcsolat, távoli elérés, 24 órás support és szünetmentes áramellátás aggregátorral - mindezekért cserébe csupán a havi díjat kell megfizetni.

 

Szerverbiztos, szakértői kezekben

A RackForest szerverei a legnagyobb terhelésű és intenzitású kampányokat és eseményeket is gond nélkül kibírták már. Szerverbérlés és hosting, rendszer-üzemeltetés, bérszerver, VPS, tárhely és domain – több, mint 13000 elégedett ügyfél választotta már ezeket a szolgáltatásokat.

(x) Ennek a cikknek a megírásában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.