Segítünk eloszlatni a webtárhellyel kapcsolatos félelmeket és hiedelmeket

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. március 15. 14:50

Ebben a bejegyzésben a nem titkolt szándékunk eloszlatni azokat a tévhiteket, félelmeket és hiedelmeket, amelyek a webtárhely-szolgáltatással kapcsolatban a mai napig ott vannak a köztudatban.

Bízunk benne, hogy a cikk egyfajta hiánypótló jelleggel segít hozzá minél több majdani elégedett felhasználót a webtárhely által kínált előnyökhöz. A bejegyzés második felében egyébként ezeket az előnyöket is megmutatjuk, miután minden potenciális hiedelmet eloszlattunk.

 

Ezért nem kell tartanunk a „rossz szomszédság” típusú kellemetlenségektől

Korábban rossz szomszédság címszóval volt szokás illetni azt a nemkívánatos jelenséget, ha alacsonyan rangsorolt domainekkel osztottuk meg az IP-címünket a webszerveren. Ez egyébként valós problémát jelentett, ugyanis ezek a domainek adott esetben a mi honlapunkat is lefelé húzhatták.

Márpedig minden bizonnyal fontos tényező, hogy az oldalunk magas pozíciót érjen el a keresőkben. Ma már egyébként a szolgáltatók mindent meg is tesznek ezért, úgyhogy a rossz szomszédságtól nem kell tartani.

Nem kell félni, hogy a webtárhely színvonalban és minőségben elmarad a követelményektől

Fotó: rackhost.hu

A webtárhely manapság adatbiztonság szempontjából is kiszolgálja a valós igényeket

Annál is inkább, mivel egy magára valamit is adó szolgáltató gyakorlatilag az összes adatunkról készít biztonsági mentést. Ennélfogva tényleg nincs mitől tartani, az adatvesztés kockázata már rég nem jelent valós rizikót a webtárhelyek esetében.

Egész bátran nyithatunk tehát ebbe az irányba, merthogy a weboldalunkon használt és tárolt adatok védve lesznek.

 

Attól sem kell félni, hogy a webtárhely színvonalban és minőségben elmarad a követelményektől

Merthogy a szolgáltatók igenis rendelkeznek azokkal a naprakész erőforrásokkal és fejlesztésekkel, amelyek a zökkenőmentes használathoz szükségesek manapság. Sőt, számos példát láthatunk arra is, hogy hatalmas energiákat fordítanak a fejlesztésekre.

Úgyhogy webtárhelyet választva nyugodtan számítsunk a szolgáltató kiemelt rendelkezésre állására akár a kellőképpen fejlett eszközök, akár a naprakész programok és erőforrások címén.

 

A hiedelmek és félelmek eloszlatása után nézzük meg a webtárhelyek által kínált előnyöket

Merthogy ezekből is akad azért szép számmal. Mindenképp ki kell emelni például, hogy egy korszerű webtárhely rendkívül könnyen használható. Ha pedig a felhasználás jellege azt kívánja meg, akkor a testreszabhatóság is megoldható, ami egy dinamikusan növekvő vállalkozás esetében nem egy utolsó szempont.

Szolgáltató választásánál és a szóba jöhető opciókat mérlegelve erősen javasolt lehet rákérdezni a különféle domainregisztrációs csomagok kondícióira. Merthogy egy racionális csomagot választva kapásból meg tudjuk takarítani azokat a költségeket, amelyekkel az egyenkénti domainregisztráció amúgy együtt járna.

(x)