Süssön valami finomat!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 23. 16:37

Gyönyörű torták, ízletes sütemények, piték, ezek mind egy profi háziasszony repertoárjába tartoznak. Azonban a remekművek elkészítéséhez minőségi eszközökre van szükség azért, hogy a finomságok ne csak ízre, de küllemre is tökéletesek legyenek.

A sodrófa, sütőalátét és sok vidám eszköz segíti a munkát.

A különböző tésztakiszúrókkal, dekorációs készletekkel mindenki kihozhatja magából a cukrászmestert. A megfelelő sütőkellékek segítenek, hogy cukrászhoz méltó kínálattal tudja megörvendeztetni családját és vendégeit.

Minőségi sütési kellékek elengedhetetlenek ahhoz, hogy profi módon tudja elkészíteni a család kedvenc desszertjeit

Fotó: moebelix.hu

Otthoni cukrászműhely

Ha imád sütni, akkor a minőségi sütési kellékek elengedhetetlenek ahhoz, hogy profi módon tudja elkészíteni a család kedvenc desszertjeit. A MÖBELIX sütőkellékei segítségére lesznek, bármit is szeretne készíteni.

Tortát sütne a gyerekekkel? Vegyék elő az összes szükséges kelléket. A mérőedények segítségével pontosan kimérhető a kívánt mennyiség a hozzávalókból. Az egyik oldalukon kiöntő, a másikon fül van, hogy könnyebben és tisztábban lehessen belőlük önteni. Kevesebb maszatolással, több élvezettel jár az előkészítés, még akkor is, ha a gyerekek mérik ki a mennyiségeket.

 

Melyek a nélkülözhetetlen sütőkellékek?

Az első és legfontosabb sütőkellék a gyúródeszka és a nyújtófa, amelyek használatával sokkal egyszerűbb elkészíteni a sütéshez a különböző állagú tésztákat. A tésztaszaggatóról se feledkezzen meg, amivel tökéletes formájú aprósüteményeket, kekszeket tud készíteni. A mérőedények az arányok pontos betartásához szükségesek. Könnyen előfordulhat, hogy enélkül rosszul méri ki az alapanyagokat, és nem sikerül a tészta vagy a krém. Ezért nem hiányozhat egyetlen konyhából sem.

Ha kisült a tészta, akkor következhet a krém és a díszítés. A tortadíszítő zsák, fondantmodellező készlet, díszítőceruza és egyéb tortadíszítők segítségével igazi cukrászati remekmű kerülhet ki a kezei közül. A habzsák remekül használható tortadíszítésre, sokan megijednek a használatától, pedig nem nehéz vele dolgozni. A zsák belseje vízhatlan, így nem áztatja el a krém, és a tisztítása is egyszerű.

A tortarács segítségével tökéletesre sikerül a piskóta is, hiszen amint kivette a sütőből, a tortarácsra kiborítva egyenletesen tud kihűlni a tészta.

 

Sodrófa fából vagy fémből?

A natúr nyírfa sodrófával a tésztát szépen és egyenletesen ki tudja nyújtani. Ha pizzát vagy mézeskalácsot készít, akkor használat után egyszerűen megtisztíthatja nedves ruhával.

Ha imád sütni, akkor érdemes az eszközeit bővíteni egy rozsdamentes acélból készült sodrófával is. A vele való munka és a tisztítása is sokkal egyszerűbb, mint a fából készült változattal. Amennyiben sokat dolgozik fondanttal vagy cukorgyurmával, akkor nem hiányozhat a sütőkellékek repertoárjából, mert erre az eszközre egyik sem tapad rá.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.