Tanácsok az álláskeresési nehézségeken való túllendüléshez

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. október 22. 14:00

Az álláskeresés során a jelentkezők számos nehézséggel szembesülnek. Itt nem csupán arra gondolunk, hogy problémát okoz számukra ideális formába önteni a tapasztalataikat és a hátterüket, hogy eljussanak az interjúig, hanem például az álláskereső weboldalak nagy száma is frusztráló lehet a számukra.

Nem szeretnének túl sok felesleges időt elvesztegetni a keresésre, és nem is kell, ha leszűkítik a fókuszukat néhány konkrét weboldalra. Tegyük fel mondjuk, hogy Zalaegerszegen laknak és ott is szeretnének elhelyezkedni! Ebben az esetben érdemes felkeresniük a Zalaegerszegállás oldalát, amelynek a főoldalán ki kell választani a szimpatikus kategóriát, és már kezdődhet is a keresgélés.

Ha netán ezekben nem találták volna meg, amit kerestek, akkor célszerű a https://zalaegerszegallas.hu/allasok/egyeb-munkalehetoseg aloldalon feltüntetett lehetőségeken is átrágni magukat, ahová olyan álláshirdetések kerülnek fel, amelyeket a portál nem tudott bekategorizálni.

 

Aztán ott van még a releváns készségek vagy a tapasztalat hiánya

Szintén a leggyakoribb nehézségek közé sorolható, hogy a jelentkezők többsége az álláskeresés során szembesül azzal, hogy a kívánt álláshoz nem rendelkezik a szükséges készségekkel vagy tapasztalattal.

De ez sem egy megoldhatatlan probléma. A készségek bármikor tovább bővíthetők a különböző tanfolyamokon vagy a workshopokon történő részvétellel. A tapasztalatszerzésre pedig jó megoldás lehet egy önkéntes munka vagy egy gyakornoki pozíció elvállalása.

 

A legtöbben az elutasítást sem kezelik túl jól

Bár az elutasítás az álláskeresési folyamat normális velejárója, attól még sokan nem tudják megfelelően kezelni. Ám a jó hír, hogy ez is tanulható. Érdemes visszajelzést kérni a munkaadóktól azzal kapcsolatban, hogy mi csúszott félre, és ezeket az információkat felhasználva fejleszteni az álláskeresési stratégiát.

Az álláskeresés során a jelentkezők számos nehézséggel szembesülnek

Fotó: zalaegerszegallas.hu

 

Emellett jó ötlet lehet még a családra és a barátokra is támaszkodni, akik segítenek majd pozitívnak maradni, illetve részt venni olyan tevékenységekben, amelyek örömet okoznak.

 

Hiányosságok vannak a szakmai előéletben

Bár eléggé problémás megmagyarázni az önéletrajzban fellelhető "lyukakat", ettől függetlenül fontos, hogy a jelentkezők őszinték legyenek a hiányosság okát illetően. A HR-esek és a munkáltatók ezt mindenképpen értékelni fogják. Azt pedig pláne, ha kiemelik még az ez idő alatt szerzett készségeiket.

A fentebb leírtak is bizonyítják, hogy bár a pályázóknak az álláskeresés során jó néhány kihívással kell szembenézniük, de ezek egyáltalán nem olyan dolgok, amelyeket némi felkészültséggel és kitartással ne lehetne megoldani.

Tartsuk magunkat az útmutatóban leírt tanácsokhoz, és növeljük az esélyünket arra, hogy megtaláljuk álmaink állását!

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.