Tanulóbicikli, a kicsik legjobb mozgásformája

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 19. 15:27

Amikor a kismotort kinövi a gyermek, az a legjobb döntés, ha beszerezzük az első tanuló, vagyis futóbiciklijét. Ezek a kerékpárok méltán népszerűek manapság a kicsik körében.

Ahogy egyre tájékozottabbak leszünk a témában, látni fogjuk, hogy bizony érdemes a futóbiciklit beszerezni: ezek az eszközök nem csak kiváló ajándékként fognak helytállni, hanem aktívan részt vesznek majd gyermekünk mozgáskultúrájának fejlesztésében is. Számos pozitív előnnyel jár a használatuk, melyeket érdemes számba venni, tudatosítani magunkban is.

 

A tanulókerékpárok lényege

Ezek a kifejezetten kicsik számára tervezett bringák nem rendelkeznek pedállal, és ez nem véletlen. A legkisebbek a pedálozáshoz szükséges mozgás összetettségét még nem tudnák elvégezni, azonban pedál nélkül, kvázi futva már 18 hónapos koruk körül képessé válnak a járni tudó gyerekek arra, hogy használni tudják ezt a számukra végtelenségig izgalmas közlekedési eszközt.

A futóbringa kiváló választás a kerékpározás előkészítéséhez is

Fotó: tacticsport.hu

Ahogy eléri gyermekünk a futókerékpárhoz szükséges életkort, illetve rendelkezik a szükséges alapképességekkel, szülőként érdemes kicsit felmérnünk a kisbringák piacát. Javasoljuk a Tacticsport tanulóbicikli vásárlás előnyeit taglaló oldalát is végignézni, mert a futóbiciklizés számos pozitív hatással rendelkezik, melyek megismerése további segítséget adhat a vásárláshoz.

 

A futóbringa kiváló választás a kerékpározás előkészítéséhez is

A kismotor következő lépcsőfokának gondolhatjuk a futóbringát, azonban másik szempontból nevezhetjük a kerékpározás előkészítésének is. A futóbringa amellett, hogy kiválóan fejleszti a motoros készségeket, javítja az egyensúlyérzéket, fejleszti az izmokat, és ezzel mind játékosan járul hozzá a kerékpározás elsajátításának előkészítéséhez is. Sokkal jobb, mintha pótkerékkel tanulna a kicsi biciklizni, mert a tanulóbiciklik esetében az egyensúlyozás kerül elsősorban fókuszba, és ez lesz a kerékpározás megtanulásának elsődleges lépése.

A évek tapasztalata azt mutatja, hogy azok a gyerekek, akik a kismotorról tanulókerékpárra váltanak, lényegesen könnyebben megtanulnak majd biciklizni.

Fontos előnye a futókerékpároknak az is, hogy a kicsik tulajdonképpen aktív mozgást végeznek a futóbringázás közben, így kijelenthető, hogy ezzel egészségükért is nagyon sokat tesznek.

Mindezeken túl a tanulóbringa az anyukák életéhez is sokat tesz: tehermentesíti őket a helyváltoztatások során, mivel nem szükséges mindig más, kicsiket szállító eszköz, hiszen el tudják ők magukat hajtani ezekkel a bringákkal. Továbbá ezzel az esti alvás is biztosított lesz számukra, hisz melyik az a gyerek, aki egy aktív nap után ne volna képes mély álomba merülni?

Nem utolsósorban, ha a gyermek megkapja a vágyott bringáját, egész biztosan boldog lesz. Ha tudunk, figyeljünk arra, hogy a kedvenc színében, mintájával, mesefigurájával ellátott bringát vegyük, és az öröm egész biztosan nem marad el.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.