Tap on Mobile, azaz bankkártya-elfogadás mobiltelefonon

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. január 23. 19:48

A bankkártya kialakulásának története az 1800-as évek második felére nyúlik vissza, amikor is úgynevezett hitelérméket bocsátottak ki, amellyel a vevő hitelre tudott vásárolni a kereskedőnél, s csak a hónap végén kellett rendeznie a tartozást.

Tehát a bankkártya nem a bankok, hanem a kereskedők és független szolgáltatók találmánya volt.

Ma már a független szolgáltató cégeknek és a bankoknak köszönhetően gördülékenyen működik a bankkártyával való fizetés. A független szolgáltatók, mint a BizPay megbízható bankkártya-elfogadási megoldásokat kínálnak a vállalkozások számára.

 

A bankkártya története

A bankkártya egyik elődjének tekinthető az amerikai Western Union Company által 1910-ben kibocsátott, fémből készült kártya, amivel hitelre lehetett telefonálni és táviratozni, és csak a hónap végén kellett kifizetni a szolgáltatást. Az első fizetőkártyák az 1930-as években jelentek meg. Ezeken már a vevő nevét is feltüntették, de velük csak egy-egy kereskedőnél lehetett fizetni. Az első igazi bankkártyát egy bankár hozta létre. A legendás történet szerint McNamara egy vendéglőben nem tudta kifizetni a vacsoráját, mert otthon felejtette a pénztárcáját. Ekkor találta ki, hogy létre kellene hozni egy olyan fizetőeszközt, amit bármelyik kereskedőnél, bárhol, bármikor használhat.

Így született meg 1950-ben a Diners Club kártya, majd kicsit később a Bank of America és az American Express kártyája. Ezek népszerűsége azt eredményezte, hogy sorra születtek meg a különböző bankkártyák. Napjainkban pedig már bankkártya sem kell az online fizetéshez, hiszen az okostelefonodhoz vagy az okosórádhoz virtuálisan hozzáadva a kártyát tudsz fizetni. Ehhez természetesen a bankkártya-elfogadói oldalnak is fejlődni kellett, így ma már nemcsak fizikai terminálon, hanem Tap on Mobile-on is lehet fizetni.

Ma már a független szolgáltató cégeknek köszönhetően gördülékenyen működik a bankkártyás fizetés

Fotó: bizpay.hu

 

Mit jelent a Tap on Mobile?

A Tap on Mobile egy mobileszközre, például okostelefonra vagy táblagépre telepíthető terminál alkalmazás, amelyet Android 8.0 vagy újabb verzióval, NFC-vel és internet-hozzáféréssel rendelkező eszközre tudunk feltenni. Érintésmentes tranzakciók lebonyolítására képes fizetési terminál, amelyet bankkártyával és mobiltárcával egyaránt használhatsz.

 

Milyen vállalkozásoknak előnyös a Tap on Mobile használata?

Elsősorban olyan micro-, kis- és középvállalkozásoknak javasolt a Tap on Mobile használata, amelyek számára fontos a földrajzi helyzettől független, érintésmentes bankkártya-elfogadás. Akik számára a mobilitásnak és a gyors fizetési megoldásoknak kulcsfontosságú szerepe van. Akik haladni szeretnének a korral, nem akarnak hátrányba kerülni a versenytársaikkal szemben, és nem félnek megtanulni az új technológiai eszközök alkalmazását. Vagyis bátran néznek szembe a 21. századi technológiai és pénzügyi kihívásokkal. Cégprofil alapján népszerű a Tap on Mobile a szolgáltató cégek, a taxisok, a szépségiparban dolgozók, valamint a futárok körében.

Ha megbízható bankkártya-elfogadási megoldásokat szeretnél a céged számára, vedd fel a kapcsolatot a BizPay szakembereivel!

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.