Te minden lehetséges e-mailt elküldesz az érdeklődőidnek?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. július 16. 08:54

Ugye volt már olyan, amikor gyanútlanul feliratkoztál egy hírlevélre, vagy épp vásárlás nélkül tetted le a virtuális kosarad, hogy szinte azonnal levelet kaptál, és olyan profi körítéssel hívták fel a figyelmed akár arra, hogy milyen szolgáltatásokkal találkozhatsz?

Vagy épp kedvesen-viccesen figyelmeztettek, hogy a kosarad a pénztár előtt árválkodik?!

Ezekre talán te magad is rácsodálkozol mindig, aztán megfogadod, hogy te is beépíted majd a saját marketingeszközeid tárházába, majd a napi teendők elsodornak, te pedig ott maradsz anélkül, hogy ezeket a magas labdákat lecsaptad volna. A Klikkmarketing e-mail marketing tanácsai ezeknek az automata e-maileknek a rendszerét segít neked kiépíteni!

 

Dolgozz akkor is, amikor pihensz!

Két tévhitet szeretnénk elöljáróban eloszlatni.  Elsőként: a hírlevezés fontos, él és virul, és vétek nem használni. Másodjára: nemcsak akkor halad a munkád, ha dolgozol, hanem akkor is, ha automatizálsz folyamatokat.

A fentiekből következik, hogy úgy is kereshetsz pénzt, ha automata e-maileket küldesz a feliratkozóidnak!


A hírlevezés fontos, él és virul, és vétek nem használni

Fotó: klikkmarketing.hu

 

Mikor küldj automata e-maileket?

Van pár olyan eset, amikor biztosan nem szabad kihagyni a levélküldést. Mutatjuk is, mikor küldj automata leveleket!

  1. Üdvözlő üzenet: Hírlevélre való feliratkozás után “privátban” köszönheted meg a látogatódnak, hogy követni kezd téged, egyben mesélhetsz magadról és a termékedről vagy szolgáltatásodról.
  2. A legjobb blogbejegyzéseket se hagyd ki az automata e-mailekből, hiszen általuk bizonyíthatod szakmai rátermettségedet, valamint felkeltheted a feliratkozottak érdeklődését a termékeid vagy szolgáltatásaid iránt.
  3. Legjobb ajánlatodat mindenképp küldd el a frissen feliratkozott látogatóidnak, hiszen a cél az, hogy mihamarabb vásárló legyen a lead-ből.
  4. Akkor se hagyd kihűlni a kapcsolatot, amikor a feliratkozó már vásárolt nálad, kérj tőle írásos véleményt, amit természetesen a későbbiek során fel tudsz használni!
  5. Végére hagytuk a legnagyobb ziccert! Ha azt látod, hogy a lead-ed konverzió nélkül akar elosonni a kassza mellett, akkor egy klassz e-maillel fel tudod hívni a figyelmét arra, hogy valamit ott felejtett a kosarában, amire amúgy szüksége van, hisz azért pakolta bele!

Ugye milyen egyszerű és mégis nagyszerű fogások? Vesd be őket mihamarabb te is!

 

Tartsd a kapcsolatot!

Az egyik legfontosabb eleme a marketingnek, hogy mindig tartsd forrón az érdeklődőket, ne hagyd, hogy megfeledkezzenek rólad és a termékedről vagy szolgáltatásodról!

Sokszor ehhez külön erőfeszítést sem kell tenned, hanem ahogy a fentiekben látszik, elég néhány e-mail marketing levelet automatizálni, időzíteni, és hiba nélkül megkapja mindenki, akinek szeretnéd címezni a levelet.

Ugye, te nem fogsz a törődés hiánya miatt lead-eket és konverziókat veszíteni? Ha kell hozzá segítség, kérd a Klikkmarketing online marketing analízisét, hogy minden a lehető leghatékonyabban történjen a marketing rendszeredben!

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.