Téged is frusztrál a dugóban várakozás? Ez a cikk segíthet!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 21. 13:39

Teljesen kiborulsz akkor, amikor nemkívánatos módon egy orbitálisan nagy dugóban kell araszolnod? Ez a cikk segíteni fog a dolog hatékony kezelésében. Legalábbis ebben reménykedünk.

Dugóban ülve tényleg borzasztó nehéz dolog higgadtnak maradni. Ugyanakkor vannak módjai akár a megelőzésnek, akár a nyugalom megőrzésének.

Idegesít, amikor dugóban kell várakoznod? Hidd el, nem vagy egyedül az érzéssel

Elvégre ki örül annak, ha nem tud a normál tempóban haladni? Borzasztó érzés, amikor az ember menne a dolgára, de képtelenség mindezt megtenni, mert kegyetlen dugó tornyosul előttünk, amiben csak araszolni lehet.

Sokak persze ezt már akkor megtapasztalják, amikor még a jogosítvány megszerzésén dolgoznak. A vezetéssel szembeni félelem mellett talán a dugóban történő, frusztráltságot okozó várakozás az, amit a legtöbb autós a háta közepére sem kíván.

Úgyhogy térjünk is inkább rá a megoldás lehetőségeire, vagyis arra, hogy mit lehet csinálni dugóban kérdéskör megválaszolására.

A dugóban történő frusztráltságot okozó várakozás az, amit a legtöbb autós a háta közepére sem kíván

Fotó: likedrive-autosiskola.hu

 

Mit tehetsz annak érdekében, hogy kevésbé legyen stresszes dolog a várakozás?

Egy biztos, az idegeskedés, a duda irtózatos püfölése, illetve mások szidása nem segít. Ilyenkor jobb híján nem tudsz mit tenni, valahogy enyhíteni érdemes a feszültséget. Vagyis el kell foglalnod magad.

Tuti receptnek számít erre az, ha van lehetőséged valami érdekeset hallgatni. Bár erre a rádió is jó lehet, de talán egy izgalmas podcast vagy hangoskönyv még jobb ötlet. Így ráadásul még hasznosan is töltheted az időd, hiszen vagy tanulsz, vagy pedig szórakozol vezetés közben.

Persze ha van kihangosító a telefonban, akkor el is lehet gyorsan intézni néhány fontosabb telefonbeszélgetést. Ha pedig éppen egy oktatás kellős közepén vagytok, akkor pedig lehet gyakorolni hamisítatlan stresszes helyzetben is.

El lehet-e egyáltalán kerülni a dugóba kerülés nemkívánatos lehetőségét?

Ideális esetben erre is megvan a lehetőség. A leginkább kézenfekvő megoldás egy telefonos applikáció használata. Legtöbben a Waze funkcióira esküsznek, nyilván nem véletlenül. Csak beütöd a célállomást, és az applikáció segít neked dugótól mentes útvonalat keresni.

Persze csak akkor lehet ezt hatékonyan megcsinálni, hogyha egyébként nem esett el az egész város. Esős időben, amikor egyik koccanás éri a másikat, és még néhány építkezés is nehezíti a dolgot, természetesen rögvest bonyolódik a történet.

De a leginkább célravezető tényleg az lehet, ha megpróbálod megtenni, ami csak tőled telik. Abból még baj nem történt. Ha pedig mégis sikerül belecsúszni egy-egy nemkívánatos dugóba, akkor használd a figyelemelterelő eszközöket. Játszhattok például szókirakót is, az előttetek lévő autók rendszámait alkalmazva. Mondjuk úgy, hogy a vesztes fizeti a kávét a következő megállónál.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.