Utazzunk a festői szépségű Észak-Szardíniára!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. december 23. 15:53

Cannigione, Isola Rossa, Cala Capra, Palau - csak néhány azok közül az észak-szardíniai települések közül, amiket érdemes felvenni a bakancslistánkra.

Ezek mindegyike a Costa Smeralda közelében található. Kevésbé drágák, mint az ún. Smaragdpart, ugyanakkor festői szépségükkel könnyen rabul ejtenek bárkit. Vadregényes tájak, smaragdzöld tenger, csendes, homokos öblök várják a turistákat.

A turistaszezonra építve számtalan szálláslehetőség is kínálkozik itt, nem könnyű választani közülük. Melyik kellően komfortos, tiszta, tengerpart közeli vagy épp csendes? Gyakori kérdések, amelyekre akkor kapunk választ, ha tüzetesen körülnézünk. Ha például az Alpinetours oldalán a keresőbe beírjuk, hogy Szardínia hotelek, egyszerűbb lesz a döntés.

 

Felüdülés Cannigionéban

Cannigione egy kellemes kis tengerparti halászfalu. A kristálytiszta tengervíznek köszönhetően a sznorkelezők és a búvárok egyik kedvenc helye. Kedvező adottságai miatt kisgyermekes családok és fiatalok közkedvelt nyaralási úti célja. Szélvédett öblök és sziklás partszakaszok váltogatják egymást. Kikapcsolódni éppúgy lehet, mint sportolni vagy szórakozni.

Számos látnivaló vár ránk az észak-szardíniai településeken

Fotó: alpinetours.hu

 

Úszómedencés, tökéletesen felszerelt hoteleket és családbarát szállásokat is találunk itt. A félpanziós vagy all inclusive ellátás mellett van lehetőség fakultatív kikapcsolódásra, például vitorlázásra, mini golfozásra vagy akár lovaglásra is.

 

Ha Palaura esik a választás

Köves és homokos tengerpartok egymás után: ez Palau! A sportok szerelmeseinek éppoly tökéletes a nyaralásra, mint a pihenésre vágyóknak. Különleges szimbóluma egy természetes medve alakú gránitszobor. Egy kikötővárosról van szó, ahonnan folyamatosan indulnak komphajók La Maddalena természetvédelmi szigetére.

Privát villák és apartmanok is várják az idelátogatókat. Például a településtől 800 méterre található egy terméskőből épült apartman komplexum. Innen a homokos partra egy píneaerdőn át lehet eljutni, ami óriási élmény a nyaralóknak.

 

Isola Rossa – a búvárkodás szerelmeseinek

Egy páratlan szépségű halászfalu az Isola Rossa. Vörös gránitsziklás partszakaszokat és csendesebb öblöket egyaránt találunk itt is. A búvárkodni vágyók számára igazi paradicsom! Számos gasztronómiai ínyencségeket kínáló éttermet érdemes kipróbálni a településen, legalább egy vacsora erejéig!

Ha szállást keresünk itt, az Alpinetours weboldala segíthet benne – kiváló felszereltségű lehetőségek kínálkoznak. Fakultatív programokra, a búvárkodás mellett például halászatra, kerékpározásra vagy szigettúrákra is van mód a szállodák szervezésében.

Amennyiben Észak-Szardíniára tervezzük a nyaralásunkat, célszerű minél hamarabb lefoglalni a hotelt, apartmant. A nyári időszak különösen népszerű a turisták körében, ami abszolút érthető. Egyedülálló természeti szépségű tájra utazhatunk, ahol igazán különleges kikapcsolódásban, felejthetetlen élményekben lehet részünk.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.