Wellness az otthonodban? Miért ne!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 01. 09:44

Gondolkodtál már azon, hogy milyen jó lenne egy wellness-szálloda kényeztető szolgáltatásait minden nap élvezni? Ráadásul úgy, hogy ezért autóba sem kell ülnöd? Ha a válaszod igen, akkor a masszázsmedencéket neked találták ki.

Na jó, de milyet vegyek?

A tervezett telepítési hely adottságai behatárolják, mekkora medencét vásárolj. Az sem mellékes, hogy hány fővel számolsz. Ha csak te és a párod fogjátok használni, akkor elég egy kisebb méretű jakuzzi, ha viszont vannak gyerekeid, vagy a barátaidat is meg akarod lepni egy élményfürdővel, akkor nagyobb medencére lesz szükséged. A jakuzzi kialakítása lehet négyzet, vagy téglalap alakú, de gyártanak kör formájú masszázsmedencéket is. Fontos eldönteni, hogy kültérre, vagy beltérre kívánod a medencét elhelyezni. Nézz körül a Fürdőszoba-Szaniter Shop minőségi jakuzzijai között, és dönts igényeid szerint!

 

Milyen előkészületekre van szükség a telepítéshez?

Ha megvan, hogy hová szeretnéd telepíteni a masszázsmedencédet, fontos, hogy megvizsgáld, hogy az adott felület elbírja-e a súlyát. Bár a medencék rozsdamentes acélból készülnek műanyag vagy fa borítással, a tetemes vízmennyiség súlyával együtt nagy nyomást képesek kifejteni az alattuk fekvő talajra. Szintén lényeges, hogy az aljzat egyenletes legyen, különben a vázszerkezet megsérülhet.

Többféle kialakítású jakuzzi létezik

Fotó: furdoszoba_szaniter.hu

 

A jakuzzik esetében a víz és az elektromos áram bekötése, kialakítása a legfontosabb. A vízbekötéshez egy 25 méteren belüli vízvételi pont szükséges, ami lehet egy külső vagy egy belső csap. A víz bevezetése a szűrőházon keresztül, tömlő segítségével történik. Az áram a víz mozgatásához kell. Az ehhez szükséges villanyvezetéknek kapcsoló és toldás nélkülinek és folytonosnak kell lennie. Mivel vizes közegben fog működni, a vezeték kizárólag védőcsőben futhat. Szintén fontos, hogy a használt víz biztonságos leeresztéséről is gondoskodjunk.

 

Bízz mindent szakemberre!

A fentiekből láthatod, hogy egy masszázsmedence telepítése és üzembe helyezése nem is egyszerű feladat. Ha csak ködös elképzeléseid vannak, de nem tudsz választani a rengeteg termék közül, érdemes már a tervezéskor szakember segítségét kérned. Így hasznos tanácsokhoz juthatsz, hogy az ingatlanod legmegfelelőbb részébe a legmegfelelőbb jakuzzi kerüljön beépítésre. Ha nem vagy ezermester, jobb, ha profi szakemberekre bízod a kivitelezést is. Ebben is segítenek neked a Fürdőszoba-Szaniter Shop szakemberei.

 

A karbantartás is fontos

Ha beüzemelésre került álmaid jakuzzija, ne feledkezz meg a karbantartási feladatokról sem. Mivel hazánk területén túlnyomóan kemény a víz, ezért könnyen kialakulhat vízkő, ami eldugíthatja a fúvókákat, ezért a vízlágyító használata nagyon lényeges. A beépített vízszűrőket 1-2 hetente ki kell tisztítani. Folyamatos használat mellett 1-2 évente cserélned is kell majd.

A megfelelő vízszint beállítása és figyelése biztosítja a jakuzzi optimális működését, tekintve ha a fúvókák a vízszint fölé kerülnek, akkor leáll a keringetés. Szükséges tehát a párolgást figyelembe véve a víz folyamatos pótlása. Ezen pár szabály betartásával lesz a masszázsmedence az egész család számára örömforrás.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.