15 hazai társkiállító, több mint 300 megbeszélés a virtuális IBTM-en

Forrás: turizmus.com

 2020. december 15. 17:41

A világ egyik legjelentősebb MICE vására, az IBTM World teljes mértékben virtuálisan került megrendezésre december 8-10. között.

A Budapest Convention Bureau a MICE piacra nehezedő kihívásokra való tekintettel rendkívül kedvezményesen biztosított megjelenési lehetőséget az ágazat magyar szereplőinek. A támogatott részvétellel a BUD CB segíteni kívánta a hazai rendezvényhelyszíneket, hoteleket, DMC-ket és rendezvénytechnikai cégeket az üzleti kapcsolataik bővítésében, fejlesztésében.

Magyarország ebben az évben 15 hazai szolgáltatóval képviseltette magát virtuális standján. Társkiállítóként jelent meg a Magyar Turisztikai Ügynökség Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága is, amely a BUD CB-vel egyeztetve több piacszakértővel képviseltette magát, hogy a kiemelt küldőpiacok legjelentősebb luxus-, leisure és FIT-, valamint egyes corporate szereplőivel a saját anyanyelvükön tárgyalhassanak, a lehető legkedvezőbb benyomást keltve így a partnerekben.

Magyarország ebben az évben 15 kiállítóval képviseltette magát a vásáron

Fotó: BUD CB

A jelenleg is tartó utazási és rendezvénytartási korlátozások miatt igazi kihívás egy, az üzleti utazásokra szakosodott vásáron konkrét sikereket elérni, azonban a szakemberek egyetértettek abban, hogy a nemzetközi jelenlét, a kapcsolatok ápolása és bővítése önmagában is fontos. Jó tapasztalat, hogy az előre egyeztetett négyszemközti találkozókra több ügyfél már konkrét leadről egyeztetett a kollégákkal, így az online megoldás üzletszerzés szempontjából is jó megoldásnak bizonyult. A nagyszámú megvalósult tárgyalás is mutatja, hogy nagy az érdeklődés Budapest és Magyarország, mint egyre jelentősebb MICE desztináció iránt.

A háromnapos online eseményen döntően európai kiállítók és buyerek vettek részt, azonban számos szakmai vásárló érkezett a kontinensen kívülről is. Az idei év újdonsága volt az IBTM TV, amelynek felületén több szakmai konferenciát tettek közzé a szervezők, ezek többsége a vásárt követő két hétben visszanézhető a résztvevők számára.

Bár az online megoldások a jövőben biztosan velünk maradnak, a szervezők bíznak abban, hogy a jövő évi vásáron, 2021. november 30. és december 2. között ismét személyesen is köszönthetik a meetings industry legjelentősebb képviselőit Barcelonában.