Az európai utazási szakma Budapesten ismerkedett a V4-ek turisztikai kínálatával

Forrás: turizmus.com

 2022. március 02. 15:44

A nemzetközi turizmus visszaépülésének fellendítése, Magyarország turisztikai kínálatának megismertetése és a térségünk iránti érdeklődés felkeltése volt a célja annak a tanulmányútnak, amelyen Európa 16 országából összesen 175 hosted buyer vett részt az MTÜ szervezésében február 21-27. között.

A „Discover Hungary” (Fedezd fel Magyarországot) elnevezésű ötnapos szakmai tanulmányút során a meghatározó küldőpiacokról meghívott tour operatorok, utazási irodák és utazásszervezők képviselői Budapesten összesen 7, a vidéki turisztikai térségekben pedig összesen 8 útvonal közül választhattak, a Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelt partnereinek és a helyi turisztikai menedzsment szervezetek közreműködésének köszönhetően részletesen megismerve az adott helyszínek szálláshely- és attrakciókínálatát.

A tanulmányutak központi rendezvénye a Visegrádi Csoport országaival közösen tartott nagyszabású „Discover Central Europe” (Fedezd fel Közép-Európát) networking nap volt a Budai Várnegyedben, amelyen összesen 247 fő vett részt.

Az eseményt Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese nyitotta meg, külön hangsúlyt helyezve a Visegrádi Csoport csaknem 20 éve tartó turisztikai együttműködésének sikerességére.

Csoportkép a résztvevőkkel a Halászbástya lépcsőin

Fotó: MTÜ

Ezt követte a V4-es nemzeti turisztikai szervezetek igazgatóinak panelbeszélgetése, akik a kötetlen társalgás során érdekességeket osztottak meg országaik egészségturisztikai, aktív- és kulturális turisztikai termékeiről, valamint röviden bemutattak olyan új attrakciókat is, mint Magyarország részéről a frissen megnyitott Magyar Zene Háza.

Ezt követték az üzleti találkozók. A résztvevők lelkesedését jól mutatja, hogy az 51 magyar és 15 V4-es szolgáltatóhoz összesen 840 előre egyeztetett időpontot foglaltak a hosted buyerek.

„Nagyon jó volt ismét ennyi embert személyesen vendégül látni Magyarországon, látni, hogy milyen lelkesen jöttek, és hallani, hogy mennyire eredményesek voltak az üzleti találkozók! A tanulmányutakon olyan desztinációkat tudtunk bemutatni a buyereknek, amelyek az adott piacokon még nem feltétlenül ismertek vagy bejáratottak, ezzel is termékfejlesztésre, hazánk sokszínűségének még alaposabb felfedezésére ösztönözve őket” – mondta Szégner Zsuzsa, az MTÜ részéről a rendezvény szervezésében kulcsszerepet vállalt Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóság igazgatója.

Panelbeszélgetés a V4-es turisztikai rendezvényen

Fotó: MTÜ

„Az összeállított csodálatos útvonalakat szem előtt tartva több inspirációt kaptam, mint valaha, hogy folytassam ennek a gyönyörű országnak a felfedezését. Újra megjött az étvágyunk Magyarországhoz!” – áll az egyik lengyel utazásszervező visszajelzésében.

„Nagyon jó élmény volt! Magyarország nagyszerű benyomást keltett, minden nagyon profin, rendkívül jól meg volt szervezve! Köszönjük!” – írta egy másik, izraeli résztvevő.

Az egyik román résztvevő azt is hozzátette: „Számunkra ez egy gasztronómiai élmény volt, egy olyan túra, amely során átéreztük Magyarország kulturális és történelmi értékét, megtapasztalhattuk szenvedélyüket a turizmus iránt.”