22 Tourinform-iroda újult meg országszerte

Forrás: turizmus.com

 2021. március 31. 14:16

Újabb állomásához ért a közel 110 tagú Tourinform-hálózat megújulási folyamata, március végéig összesen 22 Tourinform-iroda fejlesztése valósult meg egyenként átlagosan 20,5 millió forint értékben, a tavaly meghirdetett pályázat eredményeként – írja közleményében az MTÜ.

Így a várva várt nyitás idején még korszerűbb környezetben és még több szolgáltatással fogadhatják majd a vendégeket.

A tavaly júniusban megjelent pályázat keretösszege 450 millió forint volt, amelyre 2020. június 29. és augusztus 28. között adhattak be támogatási igényt az irodák. A fejlesztési program keretében 22 Tourinform-iroda nyújtott be sikeres pályázatot, az irodák fenntartói átlagosan 20,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesültek. Az irodák fejlesztésének végső megvalósítási határideje 2021. március 31. volt.

Tavaly júliusban adták át a tokaji irodát

Fotó: Tokaj Consulting

Mint írják, a támogatási konstrukció keretében lehetőség nyílt a belsőépítészeti megjelenés arculatnak megfelelő kialakítására, irodán belüli infrastrukturális fejlesztésekre, költözés esetén új irodahelyiség kialakítására vagy konténeriroda telepítésére, illetve eszközbeszerzésre.

Az építészeti, arculati megújulás mellett az irodák szolgáltatásbővítéshez kapcsolódó eszközbeszerzésre is kaphattak támogatást.

Ennek eredményeként például több helyen kerékpárok, e-rollerek és nordic-walking botok bérbeadásával, audio guide rendszerrel, csomagmegőrzővel, gyereksarokkal és kutyabarát elemekkel, széles helyi termék kínálattal bővült az elérhető szolgáltatások köre.

A legtöbb helyen az iroda nyitvatartása is bővül, és főszezonban már heti 7 napon várják majd a vendégeket.

A közlemény szerint a fejlesztések célja, hogy a turizmus újraindulásakor európai színvonalú infrastruktúra várja majd a hazai és külföldi turistákat, felkészült kollégákkal és széleskörű szolgáltatásokkal, ami hozzájárul majd a vendégélmény fokozásához és ezáltal a hazai forgalom élénkítéséhez. 2019-től tréningek, képzések is segítik a kollégák felkészítését a szezonra.

A sárvári új Tourinform-irodában bérelhető kerékpárok is helyet kaptak

Fotó: Sárvári TDM

A turizmus újraindításában kiemelt szerepe van az éves szinten 1,8 millió megkeresést kezelő, megújuló Tourinform-hálózatnak is. Ők ismerik legjobban Magyarország turisztikai kínálatát, kiemelt szerepük van a desztinációs élménylánc építésében. Fontos, hogy a települések és térségek fogadószobájául szolgáló Tourinform-irodákban korszerű, barátságos, 21. századi körülményekkel találkozzanak a vendégek – szögezi le a közleményben az MTÜ.