3,7 millió km karbonsemlegesen a Hertz Autókölcsönzővel

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 08. 15:22

A Hertz Autókölcsönző - felismerve felelősségét a klímaváltozásban - elhatározta, hogy az autói üzemeltetése által okozott negatív környezeti hatásokat pozitív tettekkel ellentételezi.

A Hertz Autókölcsönző a Carbon Online Kft.- vel való együttműködésben fűtőanyag csere projektet támogat, ahol foszilis üzemanyag helyett rizs pelyvából, fa-feldolgozási maradékokból és egyéb mezőgazdasági hulladékokból állítanak elő energiát a cementgyártáshoz.

A Thaiföldön bevezetett Siam Cement Biomass program a szén-dioxid kibocsátás csökkentése mellett más környezeti, társadalmi és gazdasági előnyöket is hordoz. A program nem valósulhatott volna meg vállalati támogatások nélkül. A Hertz Autókölcsönző közreműködésével 768 tonna CO2 kibocsátás csökkentés történik évente, mely fedezi  3.756.700 km-nyi autózás kibocsátását a Hertz-nél.

A Hertz Autókölcsönző büszke arra, hogy az iCC Club tagjaként törekszik a karbonsemleges működésre, felméri kibocsátásait, csökkenti azt és a fennmaradó kibocsátásainak egy részét ellentételezi zöldfarm támogatásokkal a nulla kibocsátás elérése érdekében, hozzájárulva ezzel a Földi élet fenntarthatóságához. (x)