40 millió eurós belföldi kampány és adventi hotelakció Ausztriában

Szerző: Kovács Balázs

Forrás: turizmus.com

 2020. október 27. 13:02

Forgalomélénkítő kampánnyal, valamint 7=4 és 3=2 akciókkal mentenék az osztrák turizmust a koronavírus-járvány negatív hatásainak ellensúlyozására.

A szövetségi kormány támogatásával az osztrák nemzeti turisztikai szervezet, az Österreich Werbung (ÖW) november végéig tartó belföldi forgalomélénkítő kampányt indított. A 40 millió eurós turisztikai kampány „egy jó ok, hogy előre tekintsünk" mottó jegyében zajlik, s központi üzenete a pozitív várakozás öröme – írja blogján Kovács Balázs, Bécsben élő turisztikai szakértő.

A jelenlegi bizonytalan időben még nagyobb szükség van a nyugalomra és az örömökre, mindannyian egy biztosságos kikapcsolódásra vágyunk. Ezt testesíti meg a síelés élményeit bemutató, alábbi kampányfilm. A városok turisztikai forgalmának fellendítése érdekében az osztrák gazdasági kamarával (WKO) összefogva az ÖW nyereményjátékkal támogatott rádiókampány is indít.

 

Adventi hotelakció

Osztrák prémium kategóriás szállodák első alkalommal hirdettek meg az adventi időszakban összehangoltan kedvezményes csomagokat. A 7=4 és 3=2 akcióhoz induláskor 30 szálloda csatlakozott kedvezményes adventi ajánlatokkal, de az elérhető hotelek száma folyamatosan nő. A listán számos bécsi szálloda mellett salzburgi, tiroli, linzi, grazi, kitzbüheli házak is szerepelnek, köztük a legnagyobb luxusmárkák.

Bécsben idén is megtartják a karácsonyi vásárokat

Fotó: 123rf.com

Az akció támogatói között van az American Express mellett az osztrák turizmusbank (ÖHT) is. A szakmai szervezetek üdvözölték az összefogást. Szobát a Hotelwoche hivatalos honlapján lehet foglalni a december 5. és december 12. közötti időszakra, reggelivel vagy félpanzióval.

 

Burgenland: egyedi módszerek a belföldi turizmus élénkítésére

A Burgenlandi Turisztikai Hivatal (Burgenland Tourismus) egyedi korona-biztosítást kínál a helyi turisztikai szolgáltatásokat igénybe vevő vendégeknek. Burgenlandi foglalás esetén az utazás előtti, illetve alatti koronavírus megbetegedés esetén a sztornóköltségeket biztosításon keresztül átvállalják a vendégektől, illetve fedezetet biztosítanak az esetleges, nem várt hatósági karantén elrendelés estén felmerülő költségekre.

„Ezzel az egyedi win-win ajánlattal Burgenland tovább növeli a tartományba érkező vendégek biztonságérzetét" – üdvözölte a Burgenland Tourismus kezdeményezését Klaus Hofmann, az osztrák szállodaszövetség alelnöke.

Burgenlandban éves átlagban 10 vendégéjszakából 8 a belföldi vendégekhez köthető. A trend erősítése érdekében a téli hónapokra 75 euró értékű utalványok kibocsátását tervezik a burgenlandi lakosok számára, ahogy ezt a nyáron is tették.