5 érv a céges blogolás mellett

Forrás: SocialDaily

 2017. augusztus 10. 10:36

Rengeteg olyan vállalkozás van, amelynek még mindig nincs saját blogja. Ha megnézzük, milyen előnyökkel jár ez a márka megítélése szempontjából, érthetővé válik, miért is olyan fontos céges blogot működtetni - írja cikkében a SocialDaily.
1. A blog nagyobb forgalmat generál a közösségi média felületeken

Minden egyes blogbejegyzéssel olyan tartalmat hozunk létre, ami könnyen megosztható a különböző közösségi csatornákon, és ez egyszerűen több ember számára teszi hozzáférhetővé a céghez kapcsolódó információkat.

Minél több bejegyzést írunk a szakterületünk közönségének érdeklődésére alapozva, annál nagyobb tekintélyre tehetünk szert az adott szegmensben. Ezzel azt mutatjuk, hogy a cégünkhöz bizalommal fordulhatnak a fogyasztók, ha az adott terméket vagy szolgáltatást keresik.

 

2. A blog több érdeklődőt vonz a honlapra

A honlapon sok cégnél nem frissültek az információk már jó ideje. Ha viszont új blogbejegyzést írunk, automatikusan előrébb kerül a honlap a böngészőben, logikus, hogy ez miért hasznos.

 

3. A blog személyiséget ad a márkának

Az emberek köztudottan azt választják, akit ismernek. De ugyan kit köt bármilyen kapcsolat egy élettelen honlaphoz? Viszont egy olyan honlap, ami személyiséggel bír, történetet mesél, megszólít, az már egy jó alap egy gyümölcsöző kapcsolathoz.

A jó blog megmutatja, ki áll a márkalogó mögött. Milyen értékeket képviselsz, mi érdekel, ezek mind olyan dolgok, ami a blogbejegyzésekből kiderül, ez pedig arra ad alkalmat, hogy a fogyasztó érzelmi síkon is kötődjön a márkához, a céghez. És bizony ez fogja eladni a terméket, szolgáltatást.

 

4. A blog segít megismerni a vevők igényeit

A célzott tartalom szorosabb kötődést eredményez, ez pedig a hosszú távú elkötelezettség záloga. A blog abban is segít, hogy megbizonyosodjunk, mi érdekli legjobban a célközönségedet, milyen igényeik vannak, ez kiderül többek között abból, hogy melyik posztunkat kedvelik, osztják meg leginkább. Legközelebb pedig már pontosabb ismeretek birtokában választhatsz témát a következő bejegyzéshez, amit majd még többen fognak megosztani.

 

5. A blog és az elégedett vevők/vendégek viszonya

Lehet, hogy úgy tekintenek sokan a blogbejegyzésre, hogy írtak valamit, és az megjelent, de ennél sokkal többet jelent a blog. Egy bejegyzés remek alkalmat kínál arra, hogy kérdéseket tegyünk fel az olvasóiknak. Ne hanyagoljuk el ezt sem, figyeljünk a kommentekre, és reagáljunk rájuk.

Van különbség megjegyzés és megjegyzés között, egy blogbejegyzés alatti komment statikus dolog, tovább marad látható, mint egy Facebook poszt alatti komment, és mint ilyen, jobban bemutatja, hogy milyen a kommunikációnk a vevőkkel.

Már sokszor és sok helyen hangzott el, de nem lehet elégszer mondani: ha azt szeretnénk, hogy a jövőben is sikeresen működjön a vállalkozás, értékes tartalmat kell előállítani, méghozzá folyamatosan. Ennek pedig az egyik legjobb módja a blogírás.

Forrás: SocialMediaToday