Letölthető kiadványok a Turizmus Továbbképző és Kutatóközponttól

Forrás: turizmus.com

 2020. május 21. 14:20

A Budapesti Corvinus Egyetem Keretein belül működő Turizmus Továbbképző és Kutatóközpont szakmai és akadémiai partnerekkel együttműködve kutatja a turizmus területének éppen aktuális, gyakorlati vagy akadémiai relevanciával bíró témáit és problémáit.
A Turizmus Továbbképző és Kutatóközpont tudományos és szakmai támogatásával az alábbi kiadványok jelentek meg 2019-ben. A címre kattintva mindegyik jegyzet letölthető.

 

Az utazásszervezés új dimenzióiJancsik András, Jászberényi Melinda, Kökény László (2019)

A digitalizációs kihívások már a 21. század problémái. A hagyományos értelemben vett közvetítők szerepe háttérbe került, illetve sok esetben megváltozott, bevételi részesedésük és turisztikai fontosságuk csökkent. Felmerül a kérdés, hogy egy ilyen magas személyes interakciójú szolgáltatási környezetben, mint a turizmus, eltűnhetnek-e végleg olyan fizikai jelenségek, amelyek az utazásaink szervezését könnyítik meg. Ebben az elméleti, de a gyakorlatra és a legújabb kutatási eredményekre reflektáló jegyzetben a szerzők célja ezekre a kérdésekre is választ adni, és megtalálni az utazásszervezők és -közvetítők szerepét a 21. században.

 

A turisztikai termékek innovatív fejlesztéseIrimiás Anna, Jászberényi Melinda, Michalkó Gábor (szerk.) (2019)

A kiadvány a turisztikai termékek ismert logikájából/modelljéből kiindulva egyrészt megtartotta annak hagyományos formáját, másrészt számtalan új, innovatív megközelítéssel is találkozhatunk, amely egyaránt igaz azok tartalmára és stílusára. Az egyes termékek/fejezetek olyan szemléletmódot közvetítenek, melyek mára nélkülözhetetlenek a turisztikai trendek kereslet-kínálat értelmezéséhez, a desztinációk termékstruktúra-analíziséhez, a piacszegmentációhoz.

 

Vízi turizmus és közlekedés: termékek, trendek, regionalitásJászberényi Melinda (2019)

Jászberényi Melinda elsősorban egyetemi hallgatóknak írt hiánypótló művében áttekinti e témakör fogalmait, fejlődését, hazai és globális trendjeit, külön-külön és összefüggéseiben is bemutatva a belvízi és tengeri hajózást, valamint a kapcsolódó turizmust. A jegyzet erőssége, hogy viszonylag új keletű fogalmakkal és folyamatokkal is foglalkozik, például a smart-koncepcióval és az Európai Unió Duna-régióra vonatkozó stratégiájának kapcsolódó prioritásaival.

 

Kutatásmódszertan a turizmusbanMitev Ariel Zoltán (2019)

Mitev Ariel munkája szükséges abban a tekintetben, hogy kifejezetten a turizmus területén alkalmazott kutatási módszerekkel foglalkozik, és esettanulmányokon keresztül is szemlélteti az adott kutatási problémákhoz a megoldásokat.

 

 

 

 

Üzleti és projekttervezésDeutsch Nikolett, Jelen Tibor (2019)

Az üzleti tervezés és a projekttervezés sajnálatos módon a hazai – és sok helyütt a nemzetközi – felsőoktatásban egymástól függetlenül kerül tárgyalásra, oktatásra. A projektek a külső és belső lehetőségekre építő innovációs tevékenységeket foglalják magukba, és sikeres megvalósításukkal hozzájárulnak a szervezeti, vállalati stratégiai célok eléréséhez, megvalósításához.