A BFTK a szakmák olimpiáján mutatja be Budapestet

Forrás: turizmus.com

 2017. október 17. 16:35

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) képviseli Budapestet a fiatal szakemberek világversenyén az Egyesült Arab Emírségekben.

A 2017. október 15-18. között Abu Dhabiban zajló megmérettetésen a jövő évi európai verseny megrendezési jogát elnyerő Budapest is megjelenik. A desztinációt a BFTK képviseli.

A Worldskills Internationalt 1950-ben alapították. A globális szervezet küldetése, hogy népszerűsítse a kétkezi, a technológiai és a szolgáltatási szakmák tanítását és tréningjét, valamint elismertesse azt, hogy mekkora szükség van a felkészült specialistákra. A világot a tudás erejével kívánja jobbá tenni.

Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával, valamint a BFTK és a Hungexpo közötti stratégiai partnerség jegyében, Budapestet bemutató kiadványokkal is találkozhatnak a látogatók, akik közül sokan már biztosan jönnek Budapestre 2018 szeptemberében.

 

 

Az európai verseny rendezési jogát még 2013-ban pályázta meg és 2014-ben nyerte el a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Így jövő ősszel 28 ország 600 versenyzője 37 szakmában mérkőzik meg Budapesten, ami, a kísérőkkel és érdeklődőkkel együtt, több tízezres nagyságú látogatószámot jelent majd a kőbányai vásárvárosban és a fővárosban. A 2018. évi Worldskills International rangos szakmai versenyre érkezőket a BFTK házigazdaként fogadja majd.