A BFTK fogadja az ITU világkonferencia látogatóit Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 06. 20:47

A rendezvényen közel 130 országból több mint 5000 látogató vesz részt, így ez az egyik legnagyobb üzleti rendezvény Budapesten az idén.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) munkatársai üdvözlik a szeptember 9–12. között Budapesten zajló ITU Telecom World 2019 világkonferencia látogatóit.

Az ITU Telecom World a kormányok, ipari szervezetek és kkv-k globális érdeklődésre számot tartó technológiai rendezvénye. A világkonferencia újabb lehetőség a BFTK számára a magyar főváros népszerűsítésére, valamint kulturális és turisztikai szolgáltatásainak értékesítésére a nemzetközi piacon – írja a BFTK közleményében.

 

Magyarország már nem először rendez globális távközlési konferenciát: a 2015-ös budapesti ITU Telecom World pozitív visszajelzései alapján a kormányzat sikeresen pályázott az újbóli rendezésre.

Egy ilyen világkonferencia a modern, innovatív Magyarország- és Budapest-kép erősítése révén közvetlen és közvetett gazdasági-turisztikai haszonnal is jár.

Az idei konferencia fő témái a mesterséges intelligencia, a digitális pénzügyi szolgáltatások, az okos városok és az 5G, a különböző témákat az innováció és a konnektivitás fogja össze.

Tájékoztat a Budapestinfo Point

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Budapestinfo Point munkatársai fogadják és tájékoztatják az eseményre érkező külföldi vendégeket, akik már érkezésüket követően hozzájutnak az itt tartózkodásukhoz szükséges kulcsinformációkhoz.

A konferencia helyszíne a Hungexpo, ahol az ITU tematikus pavilonokban mutatja be a legújabb technológiai ötleteket, a bevált gyakorlatokat, valamint adott technológiák sikeres felhasználását olyan konkrét témákban, mint az intelligens városok, műholdak vagy az e-kormányzat.

A Hungexpo G pavilonjában, központi helyen felépülő Magyarország standra is kitelepülő Budapestinfo Point további tájékoztatást nyújt a látogatóknak, hogy a kiállítás külföldi vendégei tartalmas programokkal és élményekkel gazdagodva válhassanak Budapest „nagyköveteivé". A standon a kedvezményeket adó Budapest Card városkártya vásárlására is lehetőség nyílik.

 

Kapcsolódás a Smart Budapesthez

Az ITU konferencia újabb kapcsolódási pontokat szolgáltat a Smart Budapest jövőkép megvalósítása irányába: Budapest a rendezés jogával, az innovációs tapasztalatcserével nagyszerű esélyt kap arra, hogy a városvezetők által vizionált célrendszert egy optimális ütemezés mellett sikerüljön realizálni.

A Fővárosi Közgyűlés 2017. januárjában fogadta el a „Smart Budapest – Budapest Okos Város Jövőképe" tanulmányt, amelynek célja, hogy egységes keretrendszert adjon az „intelligens város" jegyében indított fejlesztéseknek, víziója pedig egy élhetőbb főváros megteremtése.

A tanulmány nem kisebb célt tűz ki a városvezetés elé, mint hogy 2030-ra Budapestet a térség tudásközpontjává fejlessze, ehhez illeszkedve pedig fontos részcélként jelenik meg a nemzetközi konferenciák, workshopok fővárosba vonzása, a konferenciaturizmus fejlesztése.

Az ITU arra számít, hogy a budapesti rendezvényen közel 130 országból mintegy 5-6 ezer üzletember vesz részt: a felépülő 25-30 nemzeti pavilonban összesen több mint 200 kormányzati és vállalati vezetőt látnak vendégül, köztük 30-50 miniszter megjelenésére számítanak.

A szeptember 12-ig nyitva tartó kiállítás magyar állampolgárok részére előzetes regisztráció után ingyenesen látogatható.