A BFTK is csatlakozik a #PowerOfLiveEvents kezdeményezéshez

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 01. 16:42

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) is csatlakozott a Budapest Convention Bureau (BUDCB) által támogatott és több szakmai szervezet (MaReSz, MABEUSZ, MSZÉSZ) együttműködésével megvalósuló, az élő események erejét és szükségességét hirdető kezdeményezéshez.

A turizmus és a vendéglátóipar jelenlegi nehézségei és a bizonytalanság egyformán sújt minden nagyvárost, céget, polgárt és azokat, akik ebben a rendkívüli helyzetben is működtetik a városokat. Ez a kezdeményezés értük és nekik is szól.

A #PowerOfLiveEvents kampány elsődleges célja, hogy összefogja a hazai rendezvényszakmát és példátlan együttműködéssel mutassa be az élő rendezvények fontosságát. A BFTK a kampányhoz való csatlakozással arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy ezt a helyzetet a városok, a városlakók és a városokban működő cégek csak közösen, egymásra odafigyelve, toleránsan és empatikusan tudják átvészelni és leküzdeni.

Az #PowerOfLiveEvents szeptember 10-én egy élő rendezvénysorozattal (konferenciával és szakmai „Get Together” eseményekkel) kilép az online keretek közül. Ezek a rendezvények kiegészülnek egy figyelemfelkeltő aktivitással is. A főváros fő rendezvényhelyszínei és a BFTK együttműködésének köszönhetően ismertebb turisztikai látványosságai is kékben úsznak majd. Budapest ezzel a gesztussal igyekszik szolidáris lenni a világ többi városával is, ahol hasonló gondokat eredményez a koronavírus-járvány okozta válság.

Faix Csaba

Fotó: BFTK

„Büszkén csatlakozunk ehhez a szuper kezdeményezéshez, ami innen, Budapestről indul, és örömmel visszük hírét ismét a nagyvilágban, akárcsak a tavaszi #4U kampányunkkal. Fontosnak tartjuk, hogy ez az állapot nem csak Budapestet érinti, ezért is kell szolidárisnak lennünk a hasonló helyzetben lévő nagyvárosokkal szerte a világban” – mondta Faix Csaba, a BFTK Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az említett élő eseményekről további részleteket a kezdeményezés social media oldalán és weboldalán tesznek majd közzé a szervezők. Ez utóbbi linken csatlakozni is lehet a kezdeményezéshez.

A #PowerOfLIveEvents még márciusban indult azzal a célkitűzéssel, hogy online eszközök és a social media segítségével a kezdeményezők fenntartsák a figyelmet az élő események iránt. A kampányban jelenleg a Budapest Convention Bureau, a BTFK és a szakmai szervezetek mellett, 25 országból több mint 170 cég vesz részt.