A BFTK támogatja a turizmusdiplomáciát

Forrás: turizmus.com

 2018. május 25. 14:50

Idén májustól a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ folyamatosan aktualizált szakmai támogató anyagokkal látja el a külképviseleteket és a külügyi szolgálatokat.

A külügyi szolgálatok, nagyköveti attasék – diplomáciai küldetésük teljesítése során – rendszeresen találkoznak üzletemberekkel, politikusokkal, a sajtó és a média képviselőivel, a kultúra és a turizmus terén tevékenykedő vállalkozásokkal, nemzetközi szervezetekkel: e szakemberek, piaci és nonprofit szereplők számára a Magyarországgal való ismerkedés „előszobája” lehet, ha információt kapnak Budapest kulturális és turisztikai értékeiről. Ehhez kíván mostantól a BFTK megfelelő mennyiségű és minőségű kulturális és turisztikai „muníciót” biztosítani.

Budapest mint desztináció sikeres pozícionálásához elengedhetetlen a főváros programkínálatának, valamint hivatalos turisztikai szervezete, a BFTK napi munkájának ismerete — beleértve a BFTK legnépszerűbb termékét, a Budapest Card hivatalos turisztikai városkártyát, illetve annak felhasználási körét is. A külképviseletek részére megküldött értesítő levél valamennyi érintett (nagykövetek, konzulok és főkonzulok, külgazdasági attasék, iroda- és képviseletvezetők) figyelmét felhívja a Budapestinfo.hu weboldalra, ahol külön aloldalon összegyűjtve, letölthető formában találhatja meg mindenki az őt érdeklő szakmai támogató anyagokat.

 

A BFTK „muníciót” biztosít a külképviseleteknek és a külügyi szolgálatoknak

Fotó: pixabay.com

Az online elérés mellett, a BFTK a nagykövetek és a külügyi szolgálatok rendelkezésére áll nyomtatott kiadványportfóliójával is: április 1-jén jelent meg nyolc nyelven a Budapest Guide és Budapest Card 2018/19-es városkalauz, amely kiváló áttekintést ad Budapest látványosságairól és programjairól, valamint bemutatja a Budapest Card, a főváros hivatalos városkártyacsaládja partnereinek szolgáltatási körét. A negyedévente angolul publikált Budapest’s Finest prémium magazin elsősorban a város minőségi szolgáltatásait, egyedi termékeit és színvonalas kulturális-gasztronómiai programjait kereső utazót szólítja meg.

A tavalyi évhez hasonlóan, a magyar állam diplomatáinak idén is lehetőségük van a kiadványrendelésre a külügyi futárszolgálattal egyeztetve a kiadvany@budapestinfo.hu címen. A kiadványok rendelése – ésszerű példányszámban, illetőleg az országkép alakítását szolgáló, turisztikai-kulturális vonatkozású akciók, programok, projektek közvetlen megvalósítása érdekében – továbbra is ingyenes.