A BKIK turisztikai támogatást indított a fővárosi vállalkozásoknak

Forrás: MTI

 2021. október 22. 15:22

Turisztikai támogatást indított a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a szeptember végén zárult "Újra nyitva Budapest" fogyasztásélénkítő kuponprogramjának sikerét követően a kamarai Szolidaritási Alap keretében - közölte kamara pénteken.

A közlemény szerint sikerrel zárult a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara "Újra nyitva Budapest" fogyasztásösztönző kuponprogramja a vendéglátók támogatására. A BKIK Szolidaritási Alapján belül elkülönített 50 millió forintos kerettel a kamara június 21-én meghirdetett programja 227 pályázat révén 44 budapesti étterem mintegy 10 000 egészségügyi dolgozót, pedagógust, önkormányzati dolgozót, tűzoltót és polgárőrt látott vendégül.

A BKIK a közelmúltban indította másik önálló programját a Budapestre irányuló belföldi turizmus támogatására, melynek költségét a kamarai Szolidaritási Alapból származó 25 millió forint induló keretből fedezik. A programban a turizmus és a vendéglátás területén működő tagvállalkozások a kamarával együttműködve 50 fős, kétnapos, autóbuszos városnéző túrákat szerveznek a fővárosba. Számítások szerint a keretből személyenként 50 ezer forintos támogatást lehet adni mintegy 500 vidéki, elsősorban egészségügyi dolgozó számára.
Nagy Elek, a kamara elnöke a közleményben kiemelte, hisznek abban, hogy a BKIK Szolidaritási Alapjának eddig rendelkezésre álló 75 millió forintjából jó és hasznos kezdeményezéseket indítottak. Úgy gondolják azonban, hogy a fővárosi vállalkozásoknak több forrásra, és több támogatási programra van szükségük a talpra álláshoz.

budapest_turizmus_123rf

A programban a turizmus és a vendéglátás területén működő tagvállalkozások a kamarával együttműködve 50 fős, kétnapos, autóbuszos városnéző túrákat szerveznek a fővárosba

Fotó: 123rf.com

A kamara ezért forrásgyűjtő kampányt indított, arra kérik azokat a vállalatokat, amelyek az elmúlt másfél évben a világjárvány ellenére, vagy éppen annak köszönhetően sikeresek maradtak, hogy csatlakozzanak a Szolidaritási Alaphoz, hogy még több budapesti vállalkozást, és még több közösséget tudjanak bevonni a támogatási programokba - tette hozzá a BKIK elnöke.

A BKIK folyamatosan egyeztet a budapesti vállalkozásokkal, és olyan programokon is dolgozik, hogy a cégek ellenállóbbá váljanak az elhúzódó járványhelyzettel szemben. Mivel a tél közeledtével egyre több lakossági szolgáltató fogadja zárt helyiségben vendégeit, vásárlóit, a kamara indikatív ajánlattételi felhívást tett közzé légsterilizáló berendezések hazai gyártói és forgalmazói részére. A kezdeményezés célja, hogy a fővárosi kis- és középvállalkozások biztonságos, vírusmentes körülmények között folytathassák munkájukat - közölte a BKIK.