A Börzsönyben is jár a Kajla kisvasút szeptembertől

Forrás: MTI

 2020. szeptember 05. 18:23

Szeptembertől az Ipoly Erdő Zrt. által működtetett kisvasút is csatlakozott a Kajla programhoz, így a Dunakanyarban újabb Kajla kisvasúttal találkozhatnak a családok – jelentette be a kormányszóvivő Márianosztrán.

Szentkirályi Alexandra a sajtótájékoztatón kiemelte: sikeres nyarat zárt a gyerekeknek augusztus végéig díjmentes utazást biztosító Kajla kampány.

Augusztus közepéig több mint 30 ezren éltek a lehetőséggel, és jelenleg csaknem félmillió Kajla útlevél van forgalomban. A pecsétgyűjtés, a karikák gyűjtése a tanév kezdésével sem ért véget, hiszen a legtöbb helyszín egész évben látogatható, a családok országszerte 150 helyszínen kedvezményeket vehetnek igénybe, közel 300 helyen pedig pecséteket tudnak gyűjteni. Elmondta: a Magyar Turisztikai Ügynökség tárgyal a Magyar Természetjárók Szövetségével, hogy a legkisebbek mellett az idősebb gyermekek számára is izgalmas kirándulási lehetőségeket biztosítsanak.

Szentkirályi Alexandra kitért rá: a vírushelyzet miatt idén különösen felértékelődnek a belföldi turisztikai lehetőségek. Idén 1,2 millió vendég pihent idehaza, ez a múlt évhez képest 160 ezres emelkedés.

Ősszel szombaton és vasárnap közlekedik a Kajla kisvasút a Börzsönyben

Fotó: MTI / Bruzák Noémi

Rétvári Bence, az EMMI államtitkára többek között arról beszélt, hogy a National Geographic múlt évi gyűjtésében a világ száz turisztikai álomcélpontja között volt a térségen is áthaladó Kék Túra útvonal olyan célok között, mint a Grand Canyon vagy a Maldív-szigetek.

A Szob-Márianosztra-Nagyirtáspuszta-Nagybörzsöny útvonalon közlekedő új Kajla kisvasút szeptembertől szombaton és vasárnap, a nyári időszaktól pedig majd csütörtöktől vasárnapig vehető igénybe.

Kapcsolódó cikkek