A BTF és a CAFe Budapest hosszú távú támogatásáról döntöttek

Forrás: turizmus.com

 2017. március 07. 12:21

A napokban megjelent határozat szerint a Kormány, elismerve a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kiemelkedő kulturális jelentőségét, egyetért a két fesztivál állami szerepvállalással történő működtetésével és hosszú távú támogatásával.

Ennek jegyében felkérték az emberi erőforrások miniszterét a kormányzati és önkormányzati közös szerepvállalás és együttműködés jogi, pénzügyi és szakmai kereteit szabályozó, a 2018–2020. évekre szóló, a meghosszabbítás lehetőségét tartalmazó együttműködési megállapodás előkészítésére, melynek határideje április 30.

Egyben tartalmazza a kormányhatározat azt is, hogy a Müpa részére a BTF megrendezésében való közreműködéshez évi 950 millió forint, a CAFe Budapest megrendezésében való közreműködéshez évi 600 millió forint támogatás álljon rendelkezésre, a BFTK Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ részére pedig évi 200,0 millió forint.

A Nemzeti Színház részére a BTF keretében megvalósuló Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozó megszervezéséhez és lebonyolításához évi 200,0 millió forintot ítéltek meg.

Kapcsolódó cikkek

Megnyílt a CAFe Budapest

2016. október 07.