A Budapest Convention Bureau is részt vett a Conventa Crossover konferencián

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 30. 19:02

A regionális meetings industry rendezvényt minden évben Ljubljanában tartják meg. Idén rendhagyó módon, hibrid formában rendezték meg a konferenciát, vagyis a résztvevők és az előadók is egyénileg dönthették el, hogy személyesen vagy virtuálisan csatlakoznak az előadásokhoz.

Az esemény a minden év januárjában zajló Conventa MICE szakmai fórum párja. A Budapest Convention Bureau (BUD CB) mindkét eseményen képviselte a magyarországi rendezvényszakmát.

Az idén augusztus 27-28-án megrendezett Conventa Crossover konferencián kiemelten fontos volt a BUD CB munkatársainak személyes jelenléte, hiszen a jelenlegi járványhelyzet miatt elenyésző volt a nemzetközi részvevők aránya. A BUD CB a részvétellel nemzetközi és hazai szinten is képviselni kívánta, hogy biztonságosan is lehet konferenciát szervezni, valamint kiállt az élő rendezvények fontossága mellett - tájékoztatta szerkesztőségünket a Budapest Convention Bureau,

A résztvevők és az előadók személyesen és virtuálisan is csatlakozhattak az előadásokhoz

Fotó: BUD CB

A konferencia fő témája továbbra is az volt, hogy milyen trendekre lehet számítani a meetings industry területén. A kétnapos eseményen olyan előadók osztották meg álláspontjukat, mint Jens Oliver Mayer (a Jack Morton Worldwide ügyvezetője), Matthias Schultze (a German Convention Bureau ügyvezetője), Stephanie Dubois (a SAP rendezvényigazgatója) vagy Ivo Franchitz (az Enited tulajdonosa és ügyvezetője).

A jelenlévők egybehangzó véleménye az volt, hogy a közeljövőben is a hibrid rendezvények fognak dominálni. Megállapították, hogy az élő rendezvényeket semmilyen technika nem helyettesítheti, annak ellenére, hogy a pandémia felgyorsította a digitális megoldások fejlődését. A személyes jelenléttel zajló konferenciák fontosságát hangsúlyozta vitaindító prezentációjában Dobos Zsófia, a BO Live társalapítója és ügyvezetője is.

A Conventa Crossover a közösségi távolságtartás jegyében zajlott, ügyelve a biztonsági előírások maximális betartására. A szervezők emellett gondoskodtak a biztonságos étkeztetésről, valamint a résztvevők figyelmét is felhívták a folyamatos maszkhasználatra.