A Budapest Tuning most a Liszt Ferenc térről jelentkezik

Forrás: turizmus.com

 2022. december 08. 14:28

A Budapest Brand nZrt. Budapest Tuning pályázata keretében, a FabLab Budapest fiatal tervezőgrafikus művészekkel együttműködve közösségi teret alakít ki, interaktív térelemek és bútorok segítségével a Liszt Ferenc téren.

E. T. A. Hoffmann A diótörő meséjének szereplői elevenednek meg Kecseti Lídia, Kezes Zsófi és Szőke Dóra illusztrációi segítségével. A térelemeket – köztük egy igazi zenedobozzal – Kincses Domonkos és Iszlai Gáspár tervezte.

„A mesében az karácsonyi ajándékok közül előbukkan egy furcsa fababa, egy vitézt mintázó diótörő, amely a főszereplő, Marika kedvence lesz; s miután az a nagy diótörésben megsérül, odaadó szeretettel ápolja. Bízunk benne, hogy a városlakók ugyanezzel a szeretettel viseltetnek majd az installáció iránt!” – meséli a projekt művészeti vezetője, Török Georgina.

Folyik a műhelymunka

Fotó: Budaperst Tuning

FabLab Budapest aktív résztvevője a Terézvárosi életnek, így nem volt kérdéses, hogy az installációnak a VI. kerület adjon otthont. A térelemek teljes gyártási dokumentációja nyílt forráskódú lesz, így azok városléptékűvé téve, megfelelő eszközök birtokában bárhol megépíthetővé válnak.

Az installáció 2022. december 9. és 2023. január 6-a között lesz látható a Liszt Ferenc téren.

Az ünnepélyes megnyitóra 2022. december 12-én, hétfőn 17 órától kerül sor. A Facebook-esemény ITT olvasható.

A Liszt Ferenc téri közösségi tér kialakítása a Budapest Tuning program keretében, a Budapest Brand nZrt. együttműködésben valósul meg.

A következő eseményt december 19-én tartják: 17 órától a Gyermekkönyvtárban Varró Dániel Diótörő verses mese változatának felolvasására és kézműves foglalkozásra várják a gyerekeket. (Találkozó a Terézvárosi Gyermekkönyvtár előtt.)