A csapatmunkában és az adatvezérelt működésben hisz az MTÜ vezérhelyettese – podcast

Forrás: turizmus.com

 2023. március 28. 18:46

Szolnoki születésű, cukor nélkül issza a presszókávét és már egyetemi tanulmányai mellett is dolgozott Németországban. Pályáját a Katti Zoób Divatháznál kezdte, ahol az értékesítésért és marketingért felelt. Többek között ezt is megtudhatjuk Jakab Zsófiáról a Trend FM interjújából.

Jakab Zsófia több mint öt éve vezeti a Magyar Divat & Design Ügynökséget (MDDÜ), tavaly májustól pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) marketing- és kommunikációs vezérigazgató-helyettese is. Sorozatos kihívásokkal és nagy felelősséggel jár mindkettő, ám egy-egy nehéz nap végén is lendületesen és csillogó szemmel mesél a munkájáról, mert – mint a rádióinterjúban elhangzik – számára ez sosem teher, hanem valóban egy hivatás. Különösen izgalmasnak találja a két terület, a turizmus és a divat és design összekapcsolását, amiben közös pont a marketing.Munkájára sosem úgy tekintett, mint egy napi 8 órát lefedő tevékenységre és az inspirálódás sem áll meg nála az iroda falain belül – mondta. A beszélgetés során emellett azt is elmeséli, milyen kötődése van a kreatíviparhoz és miért éppen a marketinget választotta annak idején.

MTÜ-s megbízatásának kezdetén Guller Zoltán igazgatósági elnök, korábbi vezérigazgató nemes egyszerűséggel úgy mutatta be Jakab Zsófiát, hogy ő lesz az, aki vendégeket hoz. A felelősség terhe helyett a vezérigazgató-helyettes örült az egyértelmű elvárásnak, amely konkrét keretet ad tevékenységének – fogalmazott az interjúban. A cél pedig tartani a 2030-ig kitűzött stratégiai irányokat és célokat. Ennek rendeli alá a marketingkommunikáció teljes eszköztárát a külső-belső kommunikációtól kezdve a nemzetközi PR tevékenységen és marketingkampányokon át az értékesítésig.

Jakab Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség marketing- és kommunikációs vezérigazgató-helyettese

Fotó: MTÜ

Az eredmények pedig egészen egzakt módon mérhetők is, hála a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központnak (NTAK), amely idén júliustól már a teljes szektor teljesítményét méri a vendéglátóhelyek és a turisztikai attrakciók adatszolgáltatásának elindulásával. Hogy miként jelent ez hatalmas segítséget a marketingben, a kampánytervezéstől az utazási szokásokon át a szegmentálásig és a pontos célzásig, egészen konkrét példákkal is illusztrálja a szakember. Olyannyira kézzelfogható és átlátható módon, hogy a nem szakemberekhez is közelebb hozza a számok és az elemzésükre épülő összefüggések világát. Az egész működés alapját az adatok jelentik, a prognózis pedig olyannyira pontos, hogy hónapokkal előre is csak 1-2 százalékkal tér el a tényadatoktól. A visszamutató felület adatai alapján ráadásul a szolgáltatók is összehasonlíthatják működésüket a régiós trendekkel. Az NTAK olyan egyedülálló eszköz és fegyvertény a magyar turizmus kezében, amelynek a nemzetközi konferenciákon és egyeztetéseken „a versenytárs országok is csodájára járnak” – fogalmazott.

Mostanra a turisztikai szakma is megismerte Jakab Zsófiát, aki vallja, hogy a legnagyobb sikereket csakis csapatmunkával lehet elérni. Így építette fel és irányította az MDDÜ-t is, és ennek is köszönhető, hogy a cég mostanra egy rátermett helyettes irányítása alatt gyakorlatilag „önjáró”, továbbá szintén munkája gyümölcseként a magyar divatipar, illetve designipar ismertsége és megítélése újra rangjához, színvonalához méltó.

Ugyanígy csapatban szeretné sikerre vinni Magyarország turizmusát is, a rövidtávú cél pedig ambiciózus: idén újra elérni vagy akár meg is haladni a 2022-es eredményeket. A tavalyi csaknem 40 milliós vendégéjszakára és az első félévi biztató előfoglalási adatokra alapozva szerinte erre minden esély megvan. Ehhez a szakma proaktív partnerségét is kérik, amit az ügynökség intenzív hazai és nemzetközi marketinggel, kampányokkal, értékesítési akciókkal támogat.A podcastból a csapatmunka kapcsán az is kiderül, milyen vezető Jakab Zsófia, és amellett, hogy munkatársaival szemben magas elvárásokat támaszt és erős tempót diktál, hogyan ösztönzi és inspirálja őket. Többek között kiemeli: olyan kollégákkal veszi szívesen körül magát, akiknek hasonló az értékrendjük, és érzik a súlyát, milyen feladat és mekkora lehetőség van náluk.

Ezeken felül szó esik még Michelinről, sporteseményekről, és arról, miért olyan hálás feladat Magyarországot megismertetni a turistákkal.

A hiánypótló beszélgetés itt hallgató meg: