A Dandár Gyógyfürdőtől a szürkemarha páros kolbászig

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 06. 16:17

Szeptember 6-án a Parlamentben adták át a 2016. évi Magyar Termék Nagydíjakat.

A 19. alkalommal megszervezett díjátadón a legtöbb elismerést az élelmiszerek és a kereskedelmi, valamint az otthoni vendéglátásban szerepet játszó termékek kapták meg. Az ünnepségen Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke köszöntötte a legjobbakat, majd következett a díjak átadása.

Bár szinte minden ágazat képviseltette magát, az élelmiszeripar kitett magáért: a magyar szürkemarha páros kolbásztól és a töpörtyűkrémtől a majoránnás májasig, valamint a Szilvás Betyár desszertig számos újdonság került tavaly is piacra. Az etyeki tejtermékek és a Szicsek pálinkák szintén kitüntetést kaptak.

De turisztikai tekintetben is fontos szolgáltatások is beneveztek, mint például a Dandár Gyógyfürdő, vagy fesztiválok, mint az Édes Napok. Mint kiderült, ugyancsak magyar termék kategóriának számít Kálmán Imre Csárdáskirálynője.

Idén 66 termék és szolgáltatás érdemelte ki a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát, amely egyben a magas minőség európai útlevele is – hangzott el a parlamenti ünnepségen, több tárca magas rangú vezetőjének jelenlétében.

A Magyar Termék Nagydíjról további információ és a díjazottak listája: http://www.termeknagydij.hu/2016/09/hatterinformaciok_19_magyar_termek_nagydij_palyazat.pdf