A Dubaji Világkiállítás magyar pavilonjának kulisszatitkai – podcast

Forrás: turizmus.com

 2022. január 27. 16:17

A Trend FM Turizmus.com legutóbbi műsorában a Dubaji Világkiállítás magyar pavilonjába kalauzolta el a hallgatókat az Expo 2020 Magyarország Nkft. ügyvezető igazgatója. Tóth Andreával Érczfalvi András műsorvezető beszélgetett.

A világkiállításon 192 ország mutatkozik be, ahol a magyar csapat is próbált aktuális, az országhoz kapcsolódó, de egyedi témát bemutatni. Tóth Andrea elmesélte, hogy épp ezért a víz áll az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt magyar pavilon fókuszában, ahol helyet kapott a Magyarország páratlan vízkincseit bemutató tudás- és élményalapú interaktív kiállítás, egy tradicionális, újragondolt magyar fogásokat kínáló étterem, az AquaBar, ahol különleges magyar ásványvizek kóstolhatók, illetve a shop, amelyben magyar kézműves termékeket vásárolhatnak a látogatók.

A pavilon kiállítása nagy hangsúlyt helyez a természetes vízkészletre, a gyógy- és termálvizekre, illetve a balneológiára is, de az ország vizeit, gyógyfürdőit turisztikai szempontból is bemutatja.

Az ügyvezető igazgató mesélt a 2000 négyzetméteres pavilon technikai tudnivalóiról is: az épületet Csernyus Lőrinc, Makovecz Imre tanítványa tervezte (Makovecz Alapítvány) és magán viseli a mester épületeinek jellegzetes, semmivel össze nem hasonlítható organikus építészetét. A pavilon a Time Out Dubai újságíróinak elismerését is kivívta, miután a világkiállításon részt vevő 192 pavilon közül a 15 legkülönlegesebb közé került a portál válogatásában.

Elhangzott a beszélgetésben az is, hogy már több mint félmillió látogatója volt a magyar pavilonnak, márciusra pedig szeretnék elérni az egymilliót. Tóth Andrea elmondta, hogyan szólítják meg a pavilonba látogatókat, milyen információkat osztanak meg velük, és miként tartják fent a figyelmüket látogatásuk során az interaktív tárlatokkal.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hallgasson bennünket!

A Turizmus.com rádióműsora csütörtökönként hallható a Trend FM-en, 17.15-18.00 között.

Ismétlés szombat délutánonként, a 17:30-as híreket követően.

A műsorvezető: Érczfalvi András, a Trend FM Monitor Délután műsorvezetője.
A műsort szerkeszti: Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója (kenderesy.nadin@turizmus.com).