A fenntarthatóságra fókuszál a Conventa nemzetközi turisztikai szakkiállítás

Forrás: MTI

 2022. augusztus 24. 09:35

A fenntartható rendezvények és a karbonlábnyom csökkentése kiemelt szerepet kap az idei Conventa nemzetközi turisztikai szakkiállításon - közölte a Visual Europe Group, a ljubljanai rendezvény technológiai partnere és kiállítója.

A több mint 30 európai ország rendezvényszervezőinek találkozóján több mint 100 kiállító vesz részt augusztus 24-25. között, az eseményen a kelet-közép-európai régió legfontosabb rendezvényhelyszínei, szállodái, iparági szolgáltatói, utazásszervezői és szakmai konferenciaszervezői képviseltetik magukat.

A közleményben kiemelték, ahhoz, hogy a rendezvényipar 2035-re karbonsemleges legyen, a szektor egyes szereplőinek összefogására van szükség, ehhez nyújthat majd segítséget az a fenntarthatósági jelentés, amelyet az esemény szervezői készítenek el az ágazat szereplői számára a szakkiállítást követően.

Tárgyalások a 2021-es Conventán

Fotó: Marko Delbello Ocepek

A Coventa kiállításon a rendezvénytechnikával is foglalkozó Visual Europe Group magyar cég bemutatja saját fejlesztésű, különleges interaktív könyvét. Fazakas F. János, a cég globális stratégiai vezetője kiemelte, akárcsak a korábbi években, idén is különleges meglepetéssel készülnek a kiállításra. Tavaly nagy siker volt a kreatív, LED-es mobil kapu, ami a vásár összes helyszínén feltűnt, most pedig a kreatív stúdiójuk által fejlesztett interaktív könyvet mutatják be a látogatóknak.