A fogyasztók hét százaléka vitte utazással kapcsolatos panaszát a békéltetők elé

Forrás: turizmus.com

 2016. október 20. 15:12

Közlekedés, posta és távközlés – ez a három szolgáltatási szektor az, amellyel 2016-ban a fogyasztóknak leginkább meggyűlt a bajuk a Budapesti Békéltető Testület előtt. A középmezőnyben végzett az utazási szolgáltatások, tehát a turizmus területe.

A Budapesti Békéltető Testület több mint kétezer, fogyasztó és vállalkozás közötti vitát zárt már le idén 2016. januártól szeptemberig, amelyekből jól látszik az, melyek a kérelmekkel leginkább érintett termékek és szolgáltatások.

A szolgáltatások piacán a közel ezerkétszáz ügyből a legtöbb a közlekedéssel (26 %), posta- és távközlési szolgáltatásokkal (18 %), valamint a közszolgáltatásokkal (14 %) függött össze.

A középmezőnyben végzett az utazási szolgáltatások, tehát a turizmus területe (7 %), a különböző gazdasági szolgáltatások (7 %), pl. tanácsadás, könyvelés, de szintén megemlítendő az egyes javító-karbantartó szolgáltatások köre is (6 %). Ezeket követik csökkenő sorrendben az építőipari kivitelezéssel összefüggésben lezárt ügyek.

A nyári utazásokat illetően még mindig megfigyelhető, hogy a fogyasztók a nyújtott szolgáltatások alacsony volta miatt bosszankodnak, a beígért programok közel sem találkoznak az elvárásokkal.