A franciák készen állnak a magyar vidék felfedezésére

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 09. 15:45

Nagy sikerrel zajlott le a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hazánkat népszerűsítő nemzetközi rendezvénysorozatának nagyszabású párizsi eseménye szeptember 7-én.

A Covid-járvány harmadik hullámát követő első franciaországi turisztikai promóciós rendezvényen az óvatos várakozásokat messze felülmúló számú, összesen több mint 80 francia turisztikai- és médiaszakember vett részt, nagy érdeklődést mutatva a Párizsba kiutazott nyolc magyar szolgáltató termékei, hazánk vidéki desztinációi, valamint az aktív turisztikai lehetőségek iránt - írja az MTÜ sajtóközleménye.

A rendezvényen megjelenteket Habsburg György párizsi nagykövet, majd Zakariás Fruzsina, a Magyar Turisztikai Ügynökség leányvállalataként működő Visit Hungary vezérigazgató-helyettese köszöntötte.

mtu_parizs

Az előadásban hangsúlyt kapott a Budapest és környéke turisztikai térség, valamint Hévíz és Debrecen is

Fotó: Visit Hungary

A szervezet Franciaországért felelős piacszakértője, Ljubinkovic Ivan prezentációjából a résztvevők megismerhették a különböző magyar turisztikai térségek nevezetességeit, a vidéki Magyarország nyújtotta aktív kikapcsolódási, feltöltődési lehetőségeket. Az előadásban nem csak a már jól ismert és szeretett turisztikai desztinációk, így Budapest attrakciói jelentek meg, hanem hangsúlyt kapott a Budapest és környéke turisztikai térség, valamint Hévíz és Debrecen is – utóbbiak turisztikai szakemberei személyesen is képviselték desztinációikat a rendezvényen.„Minden várakozásunkat felülmúlta az az érdeklődés, amit a francia szakemberek részéről tapasztaltunk ezen az eseményen. Szó szerint sorban álltak nálunk, hogy minél többet hallhassanak arról, mit tudunk nyújtani a hozzánk látogató francia vendégek számára. Különlegességnek tartják a magyar vidéki desztinációkat, felfedezésre váró újdonságnak, távol a tömegturizmustól, ami a járvány után nagy pozitívum” – mondta a rendezvény workshop részét követően Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Zakariás Fruzsina szerint is nagy potenciál van a francia küldőpiacban: „Büszkék vagyunk rá, hogy Franciaország hosszú évek óta mindig stabilan a Top 10 küldőpiacunk között szerepelt. A Covid járvány előtt elsősorban Budapestet, mint city break desztinációt ismerték, de a járvány hatására ez megváltozott, a vidéki turizmus szerepe rendkívül felértékelődött. Többen megerősítették, hogy a franciák mára három pillér mentén döntenek a következő úti céljukról: ezek a gasztronómia, az aktív turisztikai lehetőségek és a kultúra. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nekünk mindhárom területen remek adottságaink vannak – mind a fővárosunkban, mind vidéken – ezt kezdik a francia utazók is egyre inkább felfedezni.”

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint Franciaország Budapest 5. legnagyobb nemzetközi turisztikai küldőpiaca volt 2020-ban a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák alapján. Ezzel két helyet javított a küldőpiaci rangsorban betöltött 2019-es helyezésén, ahogy országos szinten is egy helyet előrelépett az elmúlt évben.

Tavaly a teljes francia vendégforgalom 83%-a a fővároshoz volt köthető, a vidéki területek közül a Balaton térségének és Budapest környékének volt jelentősebb szerepe a francia beutazó forgalom szempontjából. A legnépszerűbb városoknak Budapest, Debrecen, Hévíz és Szeged bizonyult a 2020-as francia vendégéjszaka-számok alapján.

mtu_parizs

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint Franciaország Budapest 5. legnagyobb nemzetközi turisztikai küldőpiaca volt 2020-ban

Fotó: Visit Hungary

A párizsi rendezvény a Turisztikai Innovációs Marketing Együttműködési Alapprogram (TIMEA)keretein belül, a GINOP-1.3.5-15-2015-00001 projekt alatt valósult meg, amelynek fő célja Magyarország turisztikai és gazdasági kínálatának népszerűsítése, és a turizmus területén működő vállalkozások piacra jutásának elősegítése.

A rendezvénysorozat következő állomásai szeptember 24-én Varsó, október 5-én Amszterdam, október 14-én pedig London lesznek. Az amszterdami rendezvényre az MTÜ még várja a holland piac iránt érdeklődő utazási irodák, utazásszervezők, innovatív turisztikai szolgáltatók, turisztikai helyszínek, szállodák és szállodaláncok
jelentkezését – csakúgy, mint a londoni rendezvényre, ahol a regisztráció megnyitásáról mindenkit értesítenek a közeljövőben.

Jelentkezni az MTÜ regisztrációs oldalán tudnak a regisztrációs adatok kitöltésével.