A Gundelben reggeliztek a Skål klubtagok

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2022. április 21. 17:56

Az újranyitott Gundel Sisi különtermében tartotta üzleti reggelijét a magyar Skål Club április 21-én délelőtt.
A megjelenteket először házigazdaként köszöntötte Kőrössy Zoltán, a
Kőrössy Zoltán (j) és Jávorkai Péter (b)

Fotó: turizmus.com

Gundel Kávéházat és Éttermet üzemeltető Eventrend társtulajdonos ügyvezetője. Elmondta többek között, hogy nem egy drága, sokak számára elérhetetlen, exkluzív vendéglátóhelyet kívánnak üzemeltetni, hanem – visszatérve a békebeli Gundel-filozófiához – egy olyan kávézót és éttermet, amely sokak számára tud élményt adni, térjenek be akár csak egy kávéra és palacsintára. A gondolat sikeresnek bizonyult, mert tapasztalataik szerint naponta 150-200 vendég fordul meg a mai Gundelben, s külön említésre méltó, hogy a vendégek 80 százaléka belföldi.

Elmondta azt is, hogy hamarosan nyitják a kerthelyiséget, ahol a gyerekek számára homokozót és hintákat helyeznek el, a kutyával érkezők pedig háromféle menüből választva kényeztethetik majd négylábú társaikat.

Takács Márton

Fotó: Skål International Hungary

A Skål reggeli szakmai prezentációját Takács Márton, a Moore Global nemzetközi hotel és turizmus tanácsadás szakágának igazgatója tartotta. Számos statisztikai adattal alátámasztott előadásának legfontosabb üzenete az volt, hogy a globális turizmusnak hihetetlenül erős az ellenálló képessége, s nagyon gyorsan tud regenerálódni a legkülönbözőbb válságok után.

Figyelemreméltó adat, hogy 2022-ben több mint 500 ezer szállodai szobát adnak majd át Európában, többet, mint eddig bármikor. Ez akkor is helytálló megállapítás, ha 2021-ben mintegy 600 ezer új hotelszobát adtak át az öreg kontinensen, de annak jelentős része a 2020. évi Covid-válság miatt áthúzódó beruházások eredménye volt.

Takács Márton megjegyezte azt is, hogy bármilyen tragikus is az ukrajnai háború, s bármilyen sok országnak hiányoznak majd az orosz és az ukrán turisták, Nyugat- és Közép-Európában az utazási hajlandóság nem csökkent, sőt 2022 márciusára mintegy 16 százalékkal nőtt 2021 decemberéhez képest.

A prezentációt követően Jávorkai Péter, a  Skål International Hungary elnöke számolt be aktuális témákról, többek között arról, hogy

- két év kényszerű kihagyás után, várhatóan októberben ismét nemzetközi kongresszust szervez a Skål, mégpedig Horvátországban,

- a hazai szervezet májusban tartja közgyűlését (a pontos időpontot és a helyszínt hamarosan bejelentik),

- április utolsó hetében ülésezik az International Skål Council, amelyen már a magyar klub új képviselője, Somogyi Zoltán vesz részt (Somogyi Zoltán két ciklusban volt a turizmusért felelős helyettes, majd szakállamtitkár, illetve hosszú éveken át töltötte be a UNWTO egyik főtitkárhelyettesi posztját),

- ismét napirenden van egy második, magyarországi Skål Club létrehozása, amely – a nemzetközi szervezet szabályzatára tekintettel – sokat segíthet a nemzetközi kapcsolattartásban, amire azért most sem lehet komoly panasz, hiszen a római klubbal kötött testvérkapcsolat után küszöbön van a párizsi szervezettel kötendő hasonló együttműködés – emelte ki Jávorkai Péter.

(Nyitóképünkön az üzleti reggeli hallgatóságának egy része látható)