MICE- és luxusturisztikai kiállításokra vár szakmai jelentkezőket az MTÜ őszre

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 10. 15:34

Értékesítési stratégiájával összhangban az őszi kiállítási szezonban elsősorban olyan fontos nemzetközi kiállításokon lesz jelen a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), amelyek a nagy potenciált jelentő hivatásturisztikai és luxusturisztikai forgalom élénkítését célozzák a legfontosabb küldőpiacain.
A nemzetközi kiállítói naptárban év végéig négy piacvezető esemény szerepel: az IMEX Las Vegas-i rendezvénye, a WTM London, az IBTM Barcelona és aCannes-ban megvalósuló ILTM.

Mindegyik programra társkiállítóként hazai szolgáltatók jelentkezését is várják, a Budapest Convention Bureau-val együttműködve.Az idei őszi kiállítói szezon október 17. és 19. között Las Vegasban, az IMEX America rendezvényével indul, amely közel 3000 szakmai vásárlóval büszkélkedhet. A kiállításon több mint 180 ország előtt mutatkozhat be Magyarország, mint vonzó hivatásturisztikai desztináció. Emellett szintén fontos információ, hogy a nagy presztízsű amerikai rendezvény hazánk egyik legfontosabb kongresszusi és MICE-célpiacát szólítja meg, 4 ezer kiállító részvételével.

Ezután, november 6–8. között rendezik meg a globális turisztikai szakma legfontosabb szereplőit felvonultató WTM London kiállítást. A szabadidős turizmus piacvezető szakmai vására rendkívül széles termékkínálatot mutat be, már több mint 40 éve. Hazánk jelenléte kiemelten fontos, hiszen a vendégszám tekintetében Nagy-Britannia hagyományosan a top 3 küldőpiacunk között szerepel, emellett a program lehetőséget biztosít a nemzetközi szakmai sajtóval való személyes találkozásra is.

November 6–8. között rendezik meg a globális turisztikai szakma legfontosabb szereplőit felvonultató WTM London kiállítást

Fotó: MTÜ

November végén pedig Barcelonában találkoznak a hivatásturisztikai szektor legfontosabb szakértői ‒ a rendezvényszervezők mellett a jelentős kongresszusi irodák, szállodaláncok, szakmai szövetségek és utazási irodák képviselői ‒, hogy megosszák egymással az aktuális újdonságokat, valamint értékes szakmai kapcsolatokat építsenek. Az eseményre évente közel 15 ezren látogatnak el, ráadásul egyre többen érkeznek a tengeren túlról is. Idén a Budapest Convention Bureau mellett további 20 szolgáltató is csatlakozhat a magyar standhoz, lehetővé téve számukra, hogy bemutassák az IBTM látogatóinak, milyen széles körű lehetőségeket kínál Magyarország a kongresszusok, üzleti rendezvények és ösztönző utak iránt érdeklődőknek.

A 2023-as üzleti év utolsó nagy nemzetközi rendezvénye az ILTM Cannes lesz, ahol a luxustermékekben jártas utazásszervezők és utazási ügynökök találkoznak. Ez a különleges kategóriahazánk turisztikai kínálatában egyre növekvő jelentőséggel bír. A közlemény szerint a december 4-én kezdődő háromnapos esemény kulcsfontosságú az MTÜ számára, hiszen a résztvevőként megerősítheti pozícióját az exkluzív kínálatot nyújtó országok között, továbbá a vásárlói összetétel miatt elsősorban a francia és amerikai piacon való hatékony üzletfejlesztésre is remek lehetőséget kínál.

A Magyar Turisztikai Ügynökség mind a négy szakmai rendezvényre lehetőséget biztosít a hazai szolgáltatóknak, hogy társkiállítóként csatlakozzanak a magyar standhoz. A jelentkezéseket, valamint a részvétellel kapcsolatos kérdéseket a kiallitas@visithungary.com e-mail címre várják.

Az ügynökség tájékoztatása szerint a részvételhez szükséges jelentkezési lapokat beérkezési sorrendben igazolják vissza. A frissített, aktuális jelentkezési lap és az általános szerződési feltételek, illetve adatkezelési tájékoztató INNEN tölthető le.