A hónap végéig lehet jelentkezni a Magyar Turizmus Minőségi Díjra

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 11. 10:52

A megújult Magyar Turizmus Minőségi Díj idén meghirdetett pályázatára augusztus 31-ig lehet nevezni. Az elismerés promóciós értékét szélesíti, hogy a Szallas.hu is feltünteti a rendszerében elérhető szálláshelyek mellett a magas minőséget tanúsító Q logót.

Az érdeklődő szállodáknak és vendéglátóhelyeknek ehhez a minosegidij.itthon.hu-ról letölthető jelentkezési nyilatkozatot kell kitöltve visszajuttatni a minosegidij@mtu.gov.hu e-mail címre. A pályázati szakaszban az MTÜ munkatársai konzultációkkal is segítik a végleges pályázati anyag összeállítását.

Az MTÜ pályázati programjának célja, hogy a szolgáltatókat, kis- és középvállalkozásokat segítse minőségi munkájukban, igazodási pontokat kínáljon a minőségfejlesztéseikhez, és jobb piacra jutási lehetőségeket biztosítson számukra. Magyarország pozitív imázsának építéséhez és a magyar turizmus versenyképességének fenntartásához, növeléséhez nélkülözhetetlen a minőségi színvonal folyamatos emelése – írja közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A díj megújult Q logója

Fotó: MTÜ

A 12 éve működő Magyar Turizmus Minőségi Díj program olyan önkéntes jelentkezésen alapuló tanúsító rendszer, amely a termékek és szolgáltatások minősége iránt elkötelezett turisztikai vállalkozások, éttermek és szállodák részére biztosít magas színvonalú, európai minőségirányítási elvek alapján működő megméretési lehetőséget. A 2016-os pályázaton nyertes szolgáltatókról itt írtunk.

A díj jelentős nemzetközi elismertségét jelzi, hogy 2007-ben a HOTREC (a Szállodák és Vendéglátóhelyek Európai Szövetsége) akkreditálta a programot. A pályázaton sikeresen szereplők elnyerik a Magyar Turizmus Minőségi Díjat, ami három évig érvényes. Ez idő alatt a szolgáltató jogosult a Q-logó, valamint a díjazotti cím és (a HOTREC-akkreditáció révén) a „European Hospitality Quality" (EHQ) minősítési rendszer elismerését jelző Q jel használatára, amely versenyelőnyt jelent a nemzetközi piacokon is. Az érvényességi idő alatt a díjazottaknál bármikor végezhetnek utóellenőrzést (legalább egy alkalommal ez mindenképp megtörténik). Indokolt esetben a díj akár vissza is vonható.

Az MTÜ feladatának tekinti azt is, hogy a díjazottak kiemelt promócióját tovább szélesítse. Ebben az MTÜ partnere Magyarország egyik legnagyobb szállásfoglaló oldala. A Szallas.hu a rendszerében elérhető szálláshelyek mellett feltünteti a Magyar Turizmus Minőségi Díj meglétét tanúsító, elegáns, aranyszalagból hajlított Q betűt formázó jelét, amely iránytűként segíti az igényes választást.

Jelenleg összesen 97 szolgáltató jogosult a kiemelt minőséget tanúsító védjegy használatára, közülük 74 szálloda, amelyekből 45 érhető el a szállásportálon.