A jövő évi közös tevékenységről is tárgyalt a V4-ek turisztikai munkacsoportja

Forrás: turizmus.com

 2021. október 14. 11:48

Október 11-12-én Budapesten tanácskozott a Visegrádi Négyek országainak turizmusmarketing munkacsoportja, másfél év után újra a személyes részvétellel. A résztvevők megvitatták az elmúlt időszak aktivitásait és eredményeit, és kitértek a következő év feladataira is.

Az elmúlt csaknem két évben nagyobb figyelmet kaptak az online eszközök, illetve a célpiacok is átrendeződtek, és az európai, továbbá az oroszországi, amerikai és izraeli megjelenések kerültek előtérbe.

Észak-Amerikában folytatódott a konzorciumi együttműködés és az e-learning platform promóciója, Ausztriában és Németországban online V4-es kampányok zajlottak, és szolgáltaók bevonásával megrendezésre került egy holland workshop is, amelyhez intenzív médiamegjelenés társult.

Budapesten tanácskozott a V4-es országok turisztikai marketingcsoportja

Fotó: MTÜ

Bár három értékesítési aktivitás is megcélozta az orosz és FÁK-piacot, a járványhelyzet miatt a Cseljabinszk–Jekatyerinburg roadshow-ra kerülhetett csak sor. További két rendezvényt 2022-re halasztottak az országok.

A Visegrádi Csoport 2022. évi marketingterve már óvatos nyitást tükröz további távoli piacok felé is, emellett két európai külpiacon is jelen lesz a V4, Németországban és Franciaországban. Amellett, hogy az USA és az orosz piac továbbra is megmarad a célpiacok között, a tervek szerint újra lesz dél-kelet-ázsiai roadshow, valamint erőteljes social media kampány zajlik majd a LATAM országokban (Latin-amerikai és Karibi Államok Közössége).

A Visegrádi Csoport vizsgálja annak lehetőségét, hogy a leisure mellett közös MICE tevékenységre is kiterjessze tevékenységét, illetve a négy ország sikertermékeinek (egészségturisztikai, kulturális és világörökségi helyszínek) bemutatásával is foglalkozzon, ajánljon útvonalakat.

A V4 együttműködés a nemzetközi turisztikai szakmában ,,best practice"-nek számít, a közös és harmonikus B2B tevékenység 17 éve tart. A Visegrádi Négyek országaiból Magyarországra irányuló beutazás hazánk számára kiemelkedő fontosságú, a három V4 tagország az első 10 küldőpiac között szerepel.

Az NTAK adatai alapján 2021 első 9 hónapjában Csehország (+38%), Lengyelország (+9%) és Szlovákia (+2%) vendégéjszaka-száma is nőtt 2020 első 9 hónapjához képest.