A közeli országok utazóit szólítja meg az MTÜ új kampánya

Forrás: turizmus.com

 2020. június 29. 09:35

A Magyar Turisztikai Ügynökség a nemzetközi Budapest-kampánnyal párhuzamosan elindította Magyarországot népszerűsítő kampányát a közeli országokban.

A koronavírus-járvány utáni felépülésben kiemelten fontos, hogy ne csak a belföldi turizmus induljon el újra, hanem a határok megnyitásával egy időben fokozatosan elkezdjenek visszatérni a külföldi utazók is. A június 16-tól július végéig tartó kampányidőszakban először Németországban, Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban, Szerbiában és Romániában kezdi el a kommunikációt az MTÜ, elsősorban a digitális platformokat használva, így a Facebookon, YouTube-on rövid imázsfilmekkel és egyéb hirdetésekkel üzen a közeli országok utazást tervező családjainak, baráti társaságainak – adta hírül a turisztikai szervezet.

A WOW Hungary országmárka alatt futó kampány célja, hogy felhívja az ezen országokban élők figyelmét: a koronavírus járvány után Magyarország készen áll, hogy vendégül lássa őket.

Töltődjenek fel és szerezzenek új élményeket Magyarországon, hiszen az ország turisztikai kínálata rendkívül sokszínű, és könnyen elérhető az osztrákok, lengyelek, csehek, szlovákok, németek, szerbek vagy románok számára is.

Az MTÜ – kampányai során először – nemcsak saját nyelvükön szólítja meg az utazást tervezőket, de minden célországban más és más kisfilmekkel indítja el a kampányt, a különböző célcsoportoknak különböző üzeneteket fogalmaz meg.

Az idősebbeket megcélzó román kampány egyik eleme

Fotó: MTÜ

A fiatalabb korosztály és a családosok számára az élményeket, a természet szépségét, a frissítő hullámokat, a kalandokat hangsúlyozzák, míg az idősebb korosztálynak a gyógyvizeket, a tájat és a különleges ízeket. A valamennyi filmben közös, hogy felhívják a figyelmet Magyarország vízkincseire.

A kampány későbbi szakaszában, a digitális és közösségi platformok mellett bizonyos célpiacokon televíziós és közterületi hirdetésekben is megjelennek majd a WOW Hungary – Wellspring Of Wonders országmárka alá tartozó üzenetek, ezzel is tovább építve a kommunikációs platformot.

Csehország
Idősebb korosztály:

 

Fiatalabb korosztály:

 

Szlovákia
Idősebb korosztály:

 

Fiatalabb korosztály:

 

Lengyelország
Idősebb korosztály:

 

Fiatalabb korosztály:

 

Németország
Idősebb korosztály:

 

Fiatalabb korosztály: