A kulturális turizmus továbbképzés a fesztiválszervezőket is várja

Forrás: turizmus.com

 2018. június 25. 11:20

Szeptemberben újraindul a Kulturális turisztikai menedzser szakirányú továbbképzés és szakközgazdász képzés a Corvinus Egyetemen.

A Budapesti Corvinus Egyetem MMI Turizmus Továbbképző és Kutatóközpont által indított szakirányú továbbképzések a legkorszerűbb turizmus, marketing, menedzsment szemléletet közvetítik a hallgatók felé. Az oktatásban a Corvinus Egyetem oktatói és a turizmus szakma legkiválóbb szakemberei vesznek részt.

Szakfelelős Dr. Jászberényi Melinda egyetemi docens, a BCE oktatója.

A képzések két félévesek, levelező munkarendűek. Kéthetente péntek délután és szombaton, blokkosított rendszerben folyik az oktatás.

A szak indítása: 2018. szeptember.

Jelentkezési határidő: július 15.

A képzés többek között azok jelentkezését várja, akik évtizedekkel vagy akár csak évekkel ezelőtt szereztek diplomát és ismereteiket szeretnék korszerűsíteni. Bármely képzési területen legalább alapképzésben (vagy korábban főiskolai vagy egyetemi képzésben) szerzett oklevél esetén kulturális turisztikai menedzser, közgazdász végzettség esetén szakközgazdász végzettséget szereznek.

A képzés során a hallgatók megismerkedhetnek a turizmus és marketing alapfogalmaival, a turisztikai termékfejlesztéssel, látogatómenedzsmenttel, a kulturális turisztikai termékekkel és azok marketingjével. A hallgatóknak olyan vállalkozási és szervezési ismereteket és tudást kínál a képzés, amely képessé teszi őket a kulturális intézmények látogatóbarát kialakítására, sikeres pályázatok megírására. A rendezvényszervezés és a médiakapcsolatok kialakítása is fontos szerepet kap a képzésben. Idei tanévben először a fesztiválszervezés és fesztiválturizmus témaköre is bekerült a választható tárgyak közé.

 

A kulturális turisztikai menedzser szakon végzettek alkalmasak lesznek:

• települési - és intézményi kulturális szervezetek – ezen belül kiemelten kastélyok, várak, múzeumok, színházak, koncerttermek, művelődési házak menedzseri feladatai ellátására;

• különböző kulturális rendezvények, mint fesztiválok, kiállítások menedzselésére, sajtókapcsolatok irányítására;

• települési önkormányzatok, TDM-szervezetek esetében a kultúra és turizmus területén: kulturális turizmus piackommunikációs és marketingeszközei, ezen belül az online-marketing eszközeinek használatára, célirányos kapcsolatépítésre a médiával;

• kulturális turisztikai projektek menedzselésére.

A képzéssel és a jelentkezéssel, valamint a Turizmus Továbbképző és Kutatóközpont tevékenységével kapcsolatban további információt ITT találnak.

(X)