A kulturális turizmusról jelent meg új könyv

Forrás: turizmus.com

 2020. május 07. 20:43

Megjelent a BCE Turizmus Továbbképző és Kutatóközpont könyvsorozatának újabb kötete, A kulturális turizmus sokszínűsége címmel. A kötet szerkesztője dr. Jászberényi Melinda, a művet az Akadémiai Kiadó adja ki.

A kiadó tájékoztató szerint a kötet hiánypótló, szellemisége, szakmai mondanivalója teljes mértékben megfelel a legkorszerűbb turizmológiai, kultúra- és menedzsmenttudományi elvárásoknak.

 

Szerzőgárdája egyrészt a kutatói, oktatói oldalt, másrészt a kultúra és a média területét reprezentálja. Az egyes fejezeteket olyan szakemberek neve fémjelzi, akik hitelesen, a turizmus modern, transzdiszciplináris fogalomrendszerében gondolkodva adják közre a turizmus és a kultúra szimbiózisának egy-egy szegmensét. A feldolgozott témák izgalmasak, a turizmuskutatás és a turizmusipar fő áramlatához tartoznak, a szövegezés stílusa a tudományosság és a közérthetőség kritériumának egyaránt megfelel. A könyvnek ez már a második kiadása, de így online formában is elérhető a Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatáson keresztül.