Új arculatot kap Budavár

Forrás: turizmus.com

 2020. október 08. 18:03

Megújul az I. kerületi Önkormányzat arculata. A modern, fiatalos terv mellett a kerület a jövőben a Budavár elnevezést fogja használni.

A munka 2020 júniusában indult és az év végéig zárul le, a helyi lakosság több körben történő bevonásával.

A logó címerszerű kialakítást kapott, amely kapcsolódik a történelmi múlthoz és hagyományhoz, mégis modern szellemiségű. A lekerekített, pecsétszerű kialakítás egy barátságos és szerethető emblémát eredményez, mely jelleget tovább erősítenek az arculati színpaletta friss árnyalatai. Az ikonszerű kialakítás széles körű felhasználást enged meg: a logó egyaránt helyt áll a hivatali kommunikáció dokumentumain, az információs táblákon vagy épp az ajándéktárgyakon – írja az arculati pályázatot elnyert ügynökség.

A logó címerszerű kialakítást kapott, kapcsolódik a történelmi múlthoz és hagyományhoz, mégis modern szellemiségű

Fotó: MITTE Communications

Az új arculat azt is türközi, hogy a kerület több városrészből álló színes egység, nem kizárólag a Budai Várra épül, hisz hangsúlyos része még a Gellérthegy, Krisztinaváros, Tabán és a Víziváros is.

Az arculattervezői munka folytatásaként az ősz folyamán létrejönnek az önkormányzat ügyviteli és hivatali anyagainak vizuális keretei, illetve teljes tartalmi és formai megújuláson esik át a kerület weboldala, valamint a Várnegyed című kerületi lap arculata is.