Hat perc a kongresszusi ágazati körképért – Töltse ki az MKI statisztikai adatbekérését!

Forrás: turizmus.com

 2021. október 11. 11:08

A Magyar Kongresszusi Iroda kutatási részlegének egyik fő célkitűzése, hogy minél teljesebb és aktuális képet kapjon, valamint adjon a hazai MICE piacról, ezért minden évben adatfelvételt készít a szakmai partnereik körében a hazánkban lezajlott nemzetközi és magyar eseményekről.

A teljes évről készülő elemzést a szakmával és turizmusirányítás döntéshozóival is megosztásra kerül segítve a tisztánlátást, nemzetközi összehasonlítást és tervezést.

A beérkező adatok képezik az alapját az ICCA (Nemzetközi kongresszusok és Konferenciák Szövetsége) felé való adatszolgáltatásnak is, melyekből az ICCA globális rangsort állít fel. A rangsorban a legutóbbi, 2019. évi adatok alapján Budapest a 26. helyen szerepelt, míg az országok közötti versenyben Magyarország a 36. helyet szerezte meg.

A rangsorban betöltött hely alapján készült mutató rendkívül fontos szerepet játszik az iparág nemzetközi megítélésben, hiszen a konferencia helyszínek listáján betöltött előkelő pozíció bizalmat, új konferenciákat generálhat hazánknak.

Az adatszolgáltatás közös érdek

Fotó: 123rf.com

A hazai MICE piacra vonatkozó releváns és elégséges adat összegyűjtése érdekében a Kongresszusi Iroda kéri, hogy a partnerek az év első félévre vonatkoztatva minden olyan konferenciáról és üzleti rendezvényről, eseményről (magyar és nemzetközi, szövetségi /tudományos/ és corporate konferencia, incentive csoport, illetve egyéb esemény) küldjenek be adatokat, amelyek megfelelnek az alábbi kritériumoknak:

  • 2021 első félévében került megrendezésre
  • létszáma minimum 50 fő volt, incentive csoportok esetén már 10 főtől várják az adatokat
  • élőben, online vagy hibrid formában került megrendezésre
  • helyszíne vagy időpontja a pandémia miatt módosult vagy teljesen törlésre került.

 

A 6 perces, online adatbekérő kérdőív az alábbi linkeken érhető el:

A turisztikai irodáktól ezen a linken várják az adatbeküldést: https://www.surveymonkey.com/r/9KHYYDP

A helyszínektől (szállodák, szálláshelyek, intézmények) ezen a linken várják az adatbeküldést: https://www.surveymonkey.com/r/QCZTMKY

A pontos statisztikai eredmények megszületése minden piaci szereplő közös érdeke, kiemelten fontos, hogy minden érintett szolgáltató vegyen részt az adatbeküldésben.

Amennyiben Ön nem kapott a Kongresszusi Irodától adatbekérő levelet (a fenti linkekkel) és releváns MICE statisztikai adatokkal szolgálhatna, az MKI adatbázisába való bekerüléshez kérjük, vegye fel a kapcsolatot Simon Anna kutatási menedzserrel az anna.simon@hcb.hu email címen.

A Magyar Kongresszusi Iroda minden adatszolgáltató partnerének köszöni az értékes munkáját!