A Magyar Kongresszusi Iroda csatlakozott a német kamarához

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 17. 15:38

A Magyar Kongresszusi Iroda idén júliusban csatlakozott a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarához.

Augustus 12-én első ízben találkozott egymással Békefi Anna, a Magyar Kongresszusi Iroda (MKI) ügyvezető igazgatója és Barbara Zollmann, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) ügyvezető elnökségi tag a júliusi belépést követően.

A megbeszéléshez csatlakozott Czeiszing Miklós, a Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének vezetője, valamint Szabó Anna, az MKI corporate sales managere.

A megbeszélés résztvevői: Czeiszing Miklós, Szabó Anna, Békefi Anna és Barbara Zollmann

Fotó: MKI

A megbeszélésen többek között a felek gazdaságban betöltött szerepéről, az együttműködés lehetséges formáiról, a tagok közötti kapcsolattartásról is szó esett.

A DUIHK a német gazdaság hivatalos magyarországi képviselője. Magyarországon a tagokvállalatok száma közel 900, így az MKI vezetője sok üzleti lehetőséget lát a csatlakozás által megnyílt kapukon keresztül.

A két ország közötti üzleti kapcsolatok száma és minősége az elmúlt években csak nőtt és erősödött, és reményeink szerint ez a tagok által Magyarországon tartott vállalati rendezvények mennyiségében és minőségében is tükröződni fog - hangsúlyozta Békefi Anna.

A nemzetközi szakmai konferenciák, üzleti rendezvények pedig a vendégéjszakákon, turisztikai bevételeken túl számos jelentős gazdasági előnnyel járnak és erősítik a német-magyar üzleti kapcsolatokat.