A magyar MICE desztináció turisztikai kisfilmje ismét a világ legjobbjai között

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 13. 09:55

Sorra nyeri az elismeréseket a Magyar Kongresszusi Iroda - a Graphasel Design Stúdió kreatív koncepciója alapján készült - nemzetközi konferencia és üzleti rendezvények helyszíneként Budapestet kínáló produkciója. A 11 állomásos nemzetközi filmfesztivál spanyol fordulóján ezüstérmet kapott.

A katalán város, Tortosa adott otthont a nemzetközi sorozat Terres Travel Festival nevű állomásának. Az audiovizuális kommunikáció ünnepe magas presztízsű elismerésekkel, változatos, színes programokkal, köztük konferenciákkal, kiállításokkal, filmvetítésekkel, musical előadásokkal, és különböző bemutatókkal tette emlékezetessé az eseményt.

A nemzetközi zsűri arany- és ezüstéremben részesítette 34 nemzet turisztikai desztinációiról, városairól, régióiról, országáról és termékeiről szóló produkciókat, 142 versenyfilm megtekintése után.

cifft_mki

Balról jobbra: Santi Valldepérez, a Terres Festival igazgatója, Békefi Anna, a Magyar Kongresszusi Iroda ügyvezető igazgatója és Alexander V. Kammel, a CIFFT igazgatója

Fotó: CIFFT

A verseny spanyol állomásán kiemelt szerepet kapott a desztinációmarketing, a vendégszeretet és a fenntarthatóság üzenete. Az ATTF az utazás csodája mellett a fenntartható fejlődés népszerűsítése érdekében vállalt elkötelezettséget.

A rendezvényen a Magyar Kongresszusi Iroda - a Graphasel Design Stúdiókreatív koncepciója alapján készült - nemzetközi konferencia és üzleti rendezvények helyszíneként Budapestet kínáló produkciója az ezüstérmet hozta el. 

"Széles szakmai kör bevonásával végzett több hónapos közös munka világította meg a fővárosunk MICE desztinációs identitását megjelenítő hívószavakat. A folyamat kezdő lépéseként piaci partnerek fókuszcsoportjaival tartottunk workshop-okat, strukturált kérdések közös megválaszolására, hogy a branding folyamat végére tökéletesen tisztában legyünk az értékekkel, amelyek megkülönböztetik a magyar ajánlatokat a versenytársakétól. A hazai és nemzetközi szakemberek közös nevezőként fogalmazták meg a kiváló minőségű szolgáltatás mellett a szektorban tevékenykedők felkészültségét, problémamegoldó-képességét, és talpraesettségét. Ennek eredménye az üzenetet valóra váltó, 'Just make a wish.' szlogenünk. Számomra a legnagyobb értéket a sok párbeszéd, a közös munka jelentette, amely gyümölcseként ez a film megszületett" - fogalmaz Békefi Anna ügyvezető igazgató.

cifft_mki

Békefi Anna ügyvezető átveszi az elismerést a spanyol versenyen

Fotó: CIFFT

Az International Committee of Tourism Film Festivals (CIFFT) 11 állomásból álló egész éves nemzetközi megmérettetésére nevezett produkció az első fordulónak otthont adó Japan World’sTourism Film Festival 2022 finalistája volt, a Cape Town-i International Tourism Film Festival Africa 2022 aranyérmese, s a Veliko Gradište-i International Festival of Tourist and Ecology Films, Silafest 2022 Tourism Products kategóriájának második helyezettje lett.