A magyar programok összehozzák a Dubaji Világkiállítás látogatóit

Forrás: turizmus.com

 2021. október 28. 14:58

Az expó központi helyszínein számos magyar vonatkozású programon vehet részt a nemzetközi közönség, a magyar pavilon pedig több mint 35 kulturális rendezvénynek ad otthont a kiállítás 24 hetében.

Hazánk egyedi és autentikus kulturális értékeire irányították rá a külföldi közönség figyelmét azok a magyar produkciók, amelyek az elmúlt időszakban megtöltötték az expó központi helyszíneit. A Fricska Táncegyüttes hat fellépéssel kápráztatta el a látogatókat három színpadon, de a nyitó nap estéjén, az expó főműsorában is helyet kaptak.

Több ezer fős közönség előtt adott koncertet a kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band. A magyarság, valamint a Kárpát-medence hangszeres és vokális zenei hagyományait az eMeRTon díjas és Kodály emlékdíjas Fonó együttes mutatta be négy fellépés alkalmával – számolt a programokról a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A Klíma és Biodiverzitás tematikus héten előadást tartott dr. Ürge-Vorsatz Diana és dr. Steier József professzor. Ferenczi Orsolya miniszteri biztos pedig az űrkutatás hetén érkezett az expóra, ahol a Women's Pavilion vendége volt, továbbá kétoldalú találkozón vett részt a UAE Space Agency képviselőivel.

A Kerekes Band előadása az expó egyik központi színpadán

Fotó: mtu.gov.hu

A magyar pavilonban látogatást tett többek között a Chanel divatmárka dubaji vezérigazgatója és menedzsmentje is, akik meghívást kaptak a Magyar Divat és Design Ügynökség novemberi, Dubajban megrendezésre kerülő divatbemutatójára.

A nagyszabású, magyar kötődésű események folytatódnak a Dubaji Világkiállításon. A Magyar Operett Napja alkalmából a Budapesti Operettszínház gálaműsorral készül, a Makovecz-emléknapon Lajkó Félix és Szalonna előadását láthatják az érdeklődők, a magyar pavilon éttermében megrendezésre kerülő Márton-napi lakoma hangulatáért pedig a Vivat Bacchus énekegyüttes felel.

Az expó magyar pavilonja nemzeti színekben október 23-án

Fotó: mtu.gov.hu

Az MTÜ közleménye szerint Magyarország egyedülálló programjaival gazdagítja az expó sokszínű kulturális életét, de a részvétel rendkívüli lehetőség diplomáciai, gazdasági és turisztikai szempontból egyaránt. Ahogy minden országnak, így hazánknak is lesz egy nemzeti napja a világkiállításon: 2022. március 18-án Magyarország kerül majd a reflektorfénybe.