A magyar termálvízkincset mutatták be a Kínai Innovációs Fórumon

Forrás: turizmus.com

 2020. december 14. 14:42

A magyarországi termálvíz köré szerveződött az MTÜ kínai piacszakértője, Yao Yao kezdeményezésére megrendezett Wellspring – Első Magyar Turisztikai és Gazdasági Innovációs Fórum december 8-11. között. Az eseményre fejlesztett ingyenes WeChat-platformra várják az érdeklődők regisztrációját.

Az innovatív kezdeményezés célja egy új imázs bevezetése a kínai piacon, hogy Magyarországról minden kínainak a leggazdagabb természeti adottságunk, a legnagyobb kincsünk, a termálvíz jusson eszébe először, amire a későbbiekben rá lehet ráfűzni további attrakciókat is – tájékoztatott az MTÜ.

Yao Yao, az MTÜ piaci szakértője

Fotó: MTÜ

A rendezvény nyitónapján tartott fórumon Yao Yao bemutatta Magyarország turisztikai térségeit, beszélt a vidéki fürdőkről, valamint a hagyományos wellness- és gyógymódokról (súlyfürdő, iszappakolás, hidromasszázs).

Ezt követően a termálvízhez kapcsolódó témákról egy fürdőben dolgozó szakember (budapesti fürdők, elérhető kezelések), egy gyógy- és wellness szállodalánc képviselője (elérhető gyógy- és wellness szolgáltatások) és egy kínai piacra specializálódott DMC képviselője (a fürdőkezelések mellett elérhető programlehetőségek Budapesten, a főváros környékén és országszerte) beszélt bővebben.

Hazai fürdőtérkép kínaiaknak

Fotó: MTÜ

A fórum második részében a kínai biztosítókat képviselő előadó elmondta, hogy a VIP vendégeiket jellemzően utazásokkal és szolgáltatásokkal szokták jutalmazni, valamint szoktak csoportos utakat is szervezni, ezért jól kapcsolódnak a turizmushoz, érdekesek lehetnek számukra a különleges egészségügyi és rehabilitációs kezeléseket kínáló gyógy- és wellness-szállodák, valamint a termálfürdők.

A résztvevő kínai banki szakemberek szerint a speciális hitelkártyákkal gyűjthető bónuszpontok területén is lehet együttműködési lehetőség a termálvízhez kapcsolható magyar turisztikai szolgáltatókkal.

A szinkrontolmácsolással lezajlott fórumot 194-en hallgatták végig a fent említett területekről és a turizmus szakma részéről.

A fórumot követően az esemény háromnapos networking lehetőséget kínált a hazai szolgáltatóknak, húsz perces megbeszéléseket biztosítva a résztvevő kínai partnerekkel. Valamennyien úgy értékelték, hogy rendkívül innovatív és hasznos volt számukra az esemény.

„Minden nagyon szuper volt és köszönjük még egyszer a rengeteg munkádat! Biztos vagyok benne, hogy nem hiába küzdünk!"

„Mindenképpen szükség van az ilyen típusú kezdeményezésekre, ez viszi előre a dolgokat."

„Nagyon jó volt a szervezés, mind szakmailag, mind technikailag és nagyon reméljük, hogy sok jövőbeli együttműködés fog születni ebből a pár napból" – állt egy-egy résztvevő visszajelzésében.

A kínai utazók körében jelenleg Japán az egyik legnépszerűbb külföldi fürdőközpont. Magyarország ugyanakkor egyedit tud nyújtani ezen a területen a termálvizei magas ásványianyag-tartalmának köszönhetően.

Az eseményre készült el, de annak folytatását is szolgálja majd a külön erre fejlesztett, szintén termálvíz fókuszú WeChat miniprogram (weboldal), amely mobiltelefonra optimalizálva még könnyebben, egyszerűbben és gyorsabban elérhetővé teszi a témához kapcsolódó magyar szolgáltatókat. Ingyenes B2B kapcsolatépítő lehetőség ez a magyar fürdők, wellness- és gyógyszállodák és DMC-k számára.

A miniprogramban az előbb felsorolt három kategóriában szűrhetők a magyar szolgáltatók, így a kínai szakemberek könnyen felvehetik a kapcsolatot potenciális magyar partnerekkel, akiknek ez az ingyenes megjelenési lehetőség újabb partneri kapcsolatokat hozhat.

Amennyiben regisztrálni szeretnék magukat ebben a WeChat programban, keressék bizalommal Yao Yao-t (Yao.Yao@mtu.gov.hu, +36 30 304 0739)!

Osszák meg kínai ügyfeleikkel is a WeChat miniprogram elérhetőségét (ID: 发现匈牙利温泉), vagy a következő kódot:

A mini WeChat program beszkennelhető kódja:

Színesítsük együtt ezt az oldalt, hogy minél több potenciális kínai partner láthassa, milyen változatos gyógy- és wellness szolgáltatásokat kínál Magyarország! – kéri az MTÜ országspecialistája.