A Magyar Zene Házában szervez konferenciát a PajtaKult

Forrás: turizmus.com

 2022. november 15. 13:11

A tavaszi sikeres együttműködés után újra közös konferenciát szervez a Magyar Fesztivál Szövetség és a PajtaKult csapata – ezúttal a közelmúltban átadott és azóta ikonikussá vált Magyar Zene Házában, november 17-18-án.

A hely szelleméhez igazodva fókuszba kerülnek a zenei- és fesztiválpiac aktuális kérdései, illetve a Kárpát-medencei Kultúrpajták és Tündérkertek hálózata. A komplex programra az egész Kárpát-medencéből várnak fesztiválokat szervező és közösségi tereket működtető szakembereket éppúgy, mint nem szakmabéli érdeklődőket.

A konferencia programja sok mindent felölel a kulturális diplomáciától a közösségépítésig, a pályázati lehetőségektől a forrásteremtésig, az előadások mellett pedig vezetett szakmai beszélgetéseken is részt vehetnek az érdeklődők.

A résztvevők megismerhetik a helyszín különlegességeit is, mint a Hangdómot, vagy a Hangdimenziók című interaktív kiállítást. Az eseményt a Magyar Fesztivál Szövetség felkérésére Batta András zenetörténész, a Magyar Zene Háza ügyvezető igazgatója nyitja meg csütörtökön reggel.

A konferencia programja sok mindent felölel a kulturális diplomáciától a közösségépítésig, a pályázati lehetőségektől a forrásteremtésig

Fotó: PajtaKult Facebook

Az esemény pénteki napján kerül sor a Magyar Fesztivál Szövetség Fesztiválminősítő programjának keretei között a 2022-ben minősített fesztiválok okleveleinek átadására, valamint a szövetség tagozatainak párhuzamos műhelyprogramjaira is. Aznap a média és kommunikációs csatornák is fókuszba kerülnek, valamint a kistelepülési kulturális piac kihívásairól is szó lesz.

Az eseményen olyan neves szakemberek és ismert művészek szerepelnek az előadók között, mint Szarvas József Kossuth-díjas színművész, Lovasi András Kossuth-díjas zenész, Gőz László zenész, a BMC tulajdonosa, Hegyi Anita a Kulturális és Innovációs Minisztérium Kulturális Diplomáciai Főosztályának vezetője, Liber Endre, a Halmos Béla Program kollégiumának vezetője, Sándor Cecília kulturális antropológus, a Kultúrpajta és Tündérkert hálózat szakmai vezetője, Horváth László, a Pajtakult kulturális igazgatója, Borsa Kata, a Fesztiválszövetség elnöke és Mezei Dániel médiaszakember, az esemény házigazdája.