A martonvásári huszárvágta kapta a Giró legkreatívabb szurkolói díját – videó

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 04. 09:17

Az egész világot körbejárta a videó, amelyen Martonvásár határában huszárvágta kísérte egy darabon a mezőnyt. Most díjat kaptak a kreatív szurkolók.

A „Legkreatívabb szurkolói aktivitás” díját – két oklevelet, két üvegplakettet és másfél millió forint pénzjutalmat – augusztus 30-án Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban vehette át Martonvásár Város Önkormányzata és a Szent László Huszáregyesület Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkárától és Kamuti Balázs, a Giro d’Italia kerékpárosverseny magyarországi sportszakmai vezetőjétől.

A látványos huszárvágta a 7-es főút martonvásári külterületén, a Martonvásár feliratú turisztikai barna táblától indult, és mintegy 700 méteren keresztül kísérte a kerékpárosokat, közel 50 km/órás sebességgel haladva párhuzamosan a mezőny mellett. A vágtában Szent László Huszáregyesület öt huszárja vett részt saját lovaikkal.

A fantasztikus látványnak – amely a világsajtóba is bekerült – kiváló hátteret nyújtottak a martonvásári repceföldek. Az eseményről készült marketingfilmben megjelenik a város, a kastély és a parkja is.

A Youtube-on is elérhető kisfilmmel nemcsak az volt a város célja, hogy benevezzen a Nemzeti Sportügynökség által meghirdetett „Legkreatívabb szurkolói aktivitás” díjra, hanem annak marketingértékét a jövőben is szeretnék kiaknázni.

A huszárvágtában részt vevő Szent László Huszár Egyesület 2003-ban alakult a Szent László-patak menti települések (Martonvásár, Tordas, Gyúró) katonai hagyományőrzés iránt fogékony lovasaiból. A huszárvágta alkalmával viselt egyenruhájuk a huszár csapatnem fénykorát, a napóleoni háborúktól a magyar 1848–49-as szabadságharcig terjedő idők katonai hagyományait idézte.